Μία υπέροχη εικόνα από μία υπέροχη Αίγινα.


Με τις διαγραμμίσεις στην παραλία της Αίγινας και τις συζητήσεις για την τελική μορφή που θα αποκτήσει το πιο κεντρικό σημείο του νησιού, ύστερα από την ολοκλήρωση των έργων για την επέκταση των πεζοδρομίων, να κερδίζουν ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος μεταξύ των κατοίκων της Αίγινας, μια ασπρόμαυρη εικόνα, ξεχωριστή, με μία Αίγινα υπέροχη μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στο χθες των γονιών μας. Μας μεταφέρει την πραγματική φυσιογνωμία του νησιού, οι κάτοικοι της Αίγινας στα καφενεία μας ψιθυρίζουν carpe diem και γινόμαστε αιχμάλωτοι της περιπλάνησης σε κτήρια και ανθρώπους, στη στιγμή που συνέλαβε ο φακός του Γιάννη Μαϊλλη "στο καφενείο του Καραγιάννη".

Ο καλλιτεχνικός φωτογράφος, κράτησε μια στιγμή για πάντα στο φιλμ του, αιχμαλωτίζοντας πιθανών τη ραθυμία ενός Κυριακάτικου πρωινού. Όταν και αν, το μάτι χορτάσει την εικόνα, το βλέμμα πέφτει στις τότε διαγραμμίσεις των καφενείων του νησιού! Μια υπέροχη εικόνα αναμοχλεύει τη δική μας επικαιρότητα, μα η σοφία του φωτογράφου δεν σε αφήνει να μείνεις στιγμή σε αυτή.

Η εικόνα αποτελεί εξώφυλλο του περιοδικού "η Αιγιναία", τεύχος 11. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αντώνη Δέδε που έψαξε στο αρχείο του και μας διέθεσε το τεύχος και τον κύριο Γιώργο Μπόγρη, διευθυντή της "Αιγιναίας" που μας έδωσε την άδεια να δημοσιεύουμε το εξώφυλλο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png