Εγκαλείται σε απολογία γιατί κατέθεσε στεφάνι την 25η Μαρτίου (δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα).


Δεν έχει περάσει αρκετή ώρα από τη στιγμή που δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", επικοινώνησε στα γραφεία του Aegina Portal ζητώντας μια φωτογραφία του διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κυρίου Γεωργίου Σουλιώτη και συγκεκριμένα από την τελετή της κατάθεσης στεφάνων της 25ης Μαρτίου στο Ηρώο Πεσόντων. Όπως είναι φυσικό ρωτήσαμε τη δημοσιογράφο για ποιο λόγο ήθελε τη φωτογραφία του κυρίου Σουλιώτη και η ίδια μας εξήγησε ότι ο κύριος Σουλιώτης εγκαλείται σε απολογία από την υπηρεσία του διότι κατέθεσε στεφάνι την 25η Μαρτίου.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι αρχικά θεωρήσαμε το τηλεφώνημα σαν κακόγουστη φάρσα λόγω πρωταπριλιάς, όμως το σύστημα μας μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα είχε επιβεβαιώσει ότι το τηλεφώνημα προερχόταν από το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Ακόμη και έτσι όμως μια "καλή φάρσα" είναι σε όλα της καλή σκεφτήκαμε. Ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία και το τηλέφωνο της δημοσιογράφου, προσπαθώντας να κερδίσουμε λίγο χρόνο μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι δεν είναι μια καλά στημένη φάρσα, έστω και κακόγουστη.

Τα επόμενα λεπτά μας βρίσκουν να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο Σουλιώτη, θέλοντας να επιβεβαιώσουμε ή καλύτερα ελπίζοντας να διαψεύσουμε στα γρήγορα την πληροφορία. Δυστυχώς η επικοινωνία μαζί του δεν ήταν εφικτή, καταφέραμε όμως να μιλήσουμε με τη σύζυγο του κυρία Ελένη Ντίνου η οποία μας επιβεβαίωσε το γεγονός. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως ο σύζυγός της κύριος Γεώργιος Σουλιώτης, ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει την απεριόριστη εκτίμηση των Αιγινητών για το έργο που έχει επιτελέσει στο νησί, εγκαλείται σε απολογία από τη Διοίκησή του για αντιπειθαρχική συμπεριφορά και άρνηση εκτέλεσης διαταγής, επειδή την 25η Μαρτίου κατάθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων στην Αίγινα.

Ρωτήσαμε εάν πρόκειται για αστείο και η κυρία Ντίνου μας απάντησε ότι δεν είναι αστείο αλλά η πραγματικότητα. Ρωτήσαμε ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβουμε ότι η διαταγή στην οποία δεν πειθάρχησε ο κύριος Σουλιώτης αφορούσε την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνου. Σε αυτό το σημείο η κυρία Ντίνου δεν μπορούσε να μιλήσει περισσότερο λόγω κάποιας οικογενειακής υποχρέωσης. Τις απευθύναμε μία τελευταία ερώτηση, που αφορούσε στο πως νιώθει ο σύζυγός της για αυτή την εξέλιξη. Μας απάντησε ότι είναι αγανακτισμένος με αυτό που έχει συμβεί, καθώς θεωρούσε υποχρέωση του να καταθέσει στεφάνι την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κύριος Γεώργιος Σουλιώτης, απολαμβάνει την απεριόριστη εκτίμηση των κατοίκων της Αίγινας για το έργο το οποίο έχει προσφέρει στο νησί. Άλλωστε και εδώ από το Aegina Portal έχουμε κατά καιρούς παραστεί μάρτυρες της αμεσότητας και της αποτελεσματικότητας με την οποία λειτουργεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Αίγινας. Το θέμα είναι σοβαρό, τίθεται προς διερεύνηση και σίγουρα δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png