Έτος Νίκου Καζαντζάκη. Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από το θάνατό του, σχεδιάζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας.


Το 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε τη χρονιά ως "Έτος Νίκου Καζαντζάκη". Ήδη έχουν ανακοινωθεί δεκάδες μεγάλες εκδηλώσεις από σημαντικούς φορείς, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις, που θα γίνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα, ποιητή και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη.

Στην Αίγινα οι εκδηλώσεις για το έργο του δεν σταμάτησαν ποτέ. Οι βραδιές που παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του ή ακόμη και οι θεατρικές παραστάσεις που διοργανώθηκαν από φορείς και συλλόγους του νησιού τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς είπε σχετικά: "Στην καθιερωμένη, ετήσια, επιστολή, με την οποία απευθυνόμαστε στο Πολιτιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτιστικών την κυρία Αποστολάκη, μέσα στο ετήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνονται όλες οι εκδηλώσεις, έχουμε συμπεριλάβει και εορταστικές εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη οι οποίες θα λάβουν χώρα. Υπάρχει ένας σχεδιασμός για τον Αύγουστο του 2017".

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γιάννη Ζορμπά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ είπε ότι οι σχετικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια εγκρίθηκαν, μαζί με προτάσεις για εκδηλώσεις που αφορούν άλλα θέματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png