Έτος Νίκου Καζαντζάκη. Εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από το θάνατό του, σχεδιάζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας.


Το 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε τη χρονιά ως "Έτος Νίκου Καζαντζάκη". Ήδη έχουν ανακοινωθεί δεκάδες μεγάλες εκδηλώσεις από σημαντικούς φορείς, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις, που θα γίνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα, ποιητή και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη.

Στην Αίγινα οι εκδηλώσεις για το έργο του δεν σταμάτησαν ποτέ. Οι βραδιές που παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του ή ακόμη και οι θεατρικές παραστάσεις που διοργανώθηκαν από φορείς και συλλόγους του νησιού τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΣτην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς είπε σχετικά: "Στην καθιερωμένη, ετήσια, επιστολή, με την οποία απευθυνόμαστε στο Πολιτιστικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, στην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτιστικών την κυρία Αποστολάκη, μέσα στο ετήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνονται όλες οι εκδηλώσεις, έχουμε συμπεριλάβει και εορταστικές εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη οι οποίες θα λάβουν χώρα. Υπάρχει ένας σχεδιασμός για τον Αύγουστο του 2017".

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γιάννη Ζορμπά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ είπε ότι οι σχετικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια εγκρίθηκαν, μαζί με προτάσεις για εκδηλώσεις που αφορούν άλλα θέματα.