Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων του νησιού ζήτησε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, για τον χαρακτηρισμό μεγάλων περιοχών της Αίγινας ως δασικών.


Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την ανάρτηση του δασικού χάρτη της Αίγινας, αλλά και τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια για την υποβολή αντιρρήσεων, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: "Περίπου τα 3/5 του νησιού χαρακτηρίζονται ως δασικά". Πιο αναλυτικά, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε σχετικά:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




"Έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες. Περίπου τα 3/5 του νησιού χαρακτηρίζονται ως δασικά. Είναι τεράστιες περιοχές. Έριξα μία πρόχειρη ματιά. Θέλω να σας πω ότι οι περιαστικοί οικισμοί της Αίγινας: Πλακάκια, Λιβάδι, Χλόη, Βροχεία κτλ δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα γιατί εκεί υπάρχει μία πολύ μεγάλη πράξη χαρακτηρισμού η οποία έχει καταστεί τελεσίδικη. Αλλά σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν γίνει μικρές πράξεις χαρακτηρισμού κατά καιρούς ως δασικών περιοχών, όλο αυτό το πράγμα το έχουν "παντρέψει", το έχουν ενώσει πάνω σε ένα υπόβαθρο της Google και αν δείτε το χάρτη, θα δείτε ότι το νησί μας είναι σαν το Αγκίστρι περίπου, είναι καταπράσινο.

Επειδή η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων λήγει πάρα πολύ γρήγορα (τον Απρίλιο) θα πρέπει οπωσδήποτε και πιστεύω ότι το 99% των Αιγινητών δεν το γνωρίζουν, εκεί στους Αγίους, στη Βαγία, στο Βαθύ, στην Μπαμπατσέα, εάν κοιτάξετε τον χάρτη είναι όλο πράσινο. Θα πρέπει να ενημερωθούν κατεπειγόντως οι δημότες". Τέλος, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να ενημερωθούν οι κάτοικο του νησιού με επιστολή που θα τοποθετηθεί στους λογαριασμούς ύδρευσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png