Εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, "έστω και περιστασιακά", ζήτησε ο κ. Νεκτάριος Λεούσης.


Στο πλαίσιο της αυξημένης τουριστικής κίνησης το επόμενο διάστημα και ειδικά την περίοδο του Πάσχα, ο κύριος δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης πρότεινε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης "έστω και περιστασιακά", όπως είπε χαρακτηριστικά. Δηλαδή την εφαρμογή της για μικρά χρονιά διαστήματα, που η τουριστική κίνηση στο νησί κορυφώνεται και είναι αναγκαία η ύπαρξη κανόνων στην στάθμευση των οχημάτων. "Θα σας παρότρυνα να εφαρμόσετε την ελεγχόμενη στάθμευση, έστω και περιστασιακά, έστω και για τις ημέρες του τριημέρου και του Πάσχα", είπε ο κύριος Λεούσης, που συμπλήρωσε την πρότασή του, με το προσωπικό που θα μπορούσε να την υποστηρίξει.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



"Υπάρχουν στο Δήμο υπάλληλοι σήμερα που εργάζονται και έχουν γνώση της δημοτικής αστυνομίας, έχουν υπηρετήσει παλαιότερα στη δημοτική αστυνομία και πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες θα μπορούσαμε να τους αναθέσουμε να ελέγξουν την ελεγχόμενη στάθμευση", είπε ο κ. Λεούσης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση με τη χρήση κάρτας (ακόμη και με ένα πολύ μικρό αντίτιμο) είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2015. Τότε, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί και καταστήματα που θα λειτουργούσαν ως σημεία πώλησης των καρτών, τα οποία μάλιστα είχαν αναρτήσει και σχετικές πινακίδες για να ενημερώσουν τους πελάτες τους, τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο στην ελληνική οικονομία αποθάρρυναν την επανεκκίνηση του μέτρου, το οποίο τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal για την εφαρμογή του μέτρου στο λιμάνι της Αίγινας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τα στοιχεία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, παρά το γεγονός ότι τότε τα σημεία πώλησής της ήταν μόνο δύο περίπτερα. Την περίοδο που είχε γίνει το ρεπορτάζ (το καλοκαίρι του 2016) το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχε διαθέσει 11.000 κάρτες το χρόνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png