Οι τελευταίες εξελίξεις για το λιμάνι της Πέρδικας και το ελικοδρόμιο του Λεοντίου.


Δύο από τα θέματα για τα οποία υποβλήθηκαν ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος και αποτελούν μόνιμα σημεία ενδιαφέροντος, είναι τo λιμάνι της Πέρδικας και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, καθώς και οι εξελίξεις για τη δημιουργία ελικοδρομίου στο λιμάνι του Λεοντίου.

Για τα δύο αυτά ζητήματα τα μέλη του συμβουλίου ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης: "Όπως στο λιμάνι της Πέρδικας έτσι και στης Αγίας Μαρίνας έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης. Είναι ενήμεροι βέβαια καθώς κοινοποιούνται όλα τα έγγραφα και στην Περιφέρεια και στην Αντιπεριφέρεια. Υπάρχει δέσμευση στην πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού να ενταχθούν. Είναι ώριμα έργα, με τεύχη δημοπράτησης επαναλαμβάνω. Συγκεκριμένα για την Πέρδικα, έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ήδη έχουμε τις πρώτες θετικές εισηγήσεις. Τελευταία, η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων γνωμοδοτεί θετικά. Δεν προβλέπεται κάτι άλλο, μόλις ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία είναι έτοιμο για χρηματοδότηση μόλις μπει στο πρόγραμμα της Αντιπεριφέρειας. Έχουμε τη διαβεβαίωση από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη ότι είναι δύο ώριμα έργα που θα προχωρήσουν άμεσα".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Αν και δεν έχει διευκρινιστεί, ενδεχομένως σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγει σε διαβούλευση και το έργο του λιμένα της Αγίας Μαρίνας.

Επίσης, με το Aegina Portal επικοινώνησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κύριος Τάσος Αμάφης, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος και το Τοπικό Συμβούλιο παρακολουθούν διαρκώς το ζήτημα του λιμένα της Πέρδικας.

Σε ένα επόμενο θέμα για το ελικοδρόμιο στο λιμάνι του Λεοντίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης είπε: "Στο Λεόντι για το ελικοδρόμιο, να πω ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Λίγες ημέρες πριν ήρθε κλιμάκιο τριών ατόμων και εκκρεμεί ένα μεγάλης κλίμακας τοπογραφικό. Σε πρώτη επαφή που κάναμε, ήταν η ανάγκη υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ σε τρία σημεία, για το οποίο θα κάνουμε έγγραφο στη ΔΕΗ για να γίνει αυτό. Το κλιμάκιο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έμεινε ικανοποιημένο από το χώρο και το πεδίο", είπε και σε συμπλήρωσε ότι: "Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη.

Όσο αφορά για την εξεύρεση πόρων, από ότι μας είπαν το κόστος δεν είναι μεγάλο. Δεν έχουμε κατασκευές εκεί, δεν έχουμε ιδιαίτερες αδειοδοτήσεις. Το κόστος είναι πολύ μικρό, το οποίο κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί από ίδιους πόρους. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να ψάξουμε για να βρούμε κάποια χρηματοδότηση".

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, το θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων βρίσκεται στη φάση σύνταξης της τεχνικής έκθεσης του έργου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png