Μία ακόμη ενδιαφέρουσα ημερίδα από το έργο LIFE AgroStrat, με θέματα για το κελυφωτό φιστίκι.


Πέντε χρόνια συμπληρώνει φέτος το έργο LIFE AgroStra και σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου " Δανάη", πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ημερίδα, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία από σημαντικούς επιστήμονες που το υποστηρίζουν. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ορθολογική λίπανση και την  ολοκληρωμένη διαχείριση ζιζανίων, αλλά και τη διαχείριση των αποβλήτων επεξεργασίας των κελυφωτών φιστικιών στο χωράφι.

Το κοινό καλωσόρισε και χαιρέτησε με σύντομες ομιλίες η Δρ. Μαρία Ντούλα, επιστημονική υπεύθυνη έργου, ο Δρ. Σίδερης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ο κύριος Νίκος Αλυφαντής, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.

Ακολούθησε το κυρίως μέρος της ημερίδας με τις ακόλουθες εισηγήσεις:

  1. Ορθολογική Λίπανση Φιστικιάς, με εισηγητή τον Δρ. Γεράσιμο Τρωγιάνο, από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
  2. Ολοκληρωμένη διαχείριση ζιζανίων, από το Δρ. Δημοσθένη Χάχαλης - Μπενάκειο, από το φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
  3. Λύσεις διαχείρισης αποβλήτων επεξεργασίας κελυφωτών φιστικιών στο χωράφι, από την Δρ. Μαρία Ντούλα. Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον κύριο Κωνσταντίνο Κομνίτσα, καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και μπουφέ.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα εδώ.

Φορείς Υλοποίησης του έργου είναι το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων - Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας καθώς και το  Πολυτεχνείο Κρήτης.

Και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νήσων-Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, του Αγροτικού Σύλλογου Αίγινας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυστικοπαραγωγών Αίγινας.