Επίσκεψη Παναγιώτη Χατζηπέρου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.


Στο τέλος του χρόνου, εκτίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ότι θα είναι έτοιμο το έργο στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Aegina Portal μετά από την ενημέρωση που είχε από την επιβλέπουσα αρχαιολόγο και την αυτοψία που έκανε στους χώρους των εργασιών, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Αίγινα. Τον κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο συνόδεψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, επίσης ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης και σύμβουλος του Τοπικού Συμβουλίου της Πέρδικας κύριος Νότης Μούρτζης.

Να σημειώσουμε η επίσκεψη του κυρίου Χατζηπέρου στο έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας γίνεται μόλις είκοσι ημέρες από την προηγούμενη. Ο κύριος Χατζηπέρος αφού παρουσίασε μία σειρά από έργα  που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στον τομέα ευθύνης του είπε για το έργο της Αίγινας ότι: "Αυτή τη στιγμή κάνουμε τα αποστραγγιστικά έργα, εκεί έχουμε εστιάσει αυτή τη στιγμή την προσοχή μας, ούτως ώστε το γήπεδο να είναι ασφαλές και να μην παρουσιάζονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε άλλα γήπεδα της Ελλάδος και Α' Εθνικής κατηγορίας. Πιστεύω ότι μέσα στο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το όλο έργο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός αφού ευχαρίστησε τον κύριο Χατζηπέρο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το έργο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσο αφορά την πορεία των εργασιών και βέβαια τον χρόνο ολοκλήρωσής του. Ο κύριος Μαρμαρινός δήλωσε στο Aegina Portal: "Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, έχουν βρεθεί κάποιας ήπιας μορφής, πέτρες ουσιαστικά οι οποίες εξετάζονται για να βρούμε από ποια εποχή είναι. Το δεύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι τα νερά τα οποία έχουν γεμίσει το χώρο γύρω - γύρω και πρέπει να γίνει μία άντληση των υδάτων για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα, να μπουν οι σωλήνες. Υπάρχει κάποια διαδικασία σε αυτό, πρέπει να γίνουν κάποιοι καινούργιοι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες.

Είναι μία διαδικασία η οποία θα πάρει τουλάχιστον έναν μήνα, μετά από τη συζήτηση που είχαμε με τον κύριο Χατζηπέρο. Πιστεύω να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να επανέλθουμε και να ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στο γήπεδο και πιστεύω σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα, από το τέλος του χρόνου, πιστεύω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, να το έχουμε καταφέρει. Για να ησυχάσουμε και λίγο τους αθλητές και τις ομάδες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο, από ότι μιλάμε και με τους μηχανικούς της Περιφέρειας μιλάμε και με την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο μόλις ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά, το έργο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για αυτούς, το έργο είναι εύκολο να γίνει και πιστεύω ότι μετά θα προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα".

Όπως είχε διαφανεί και από το πρόσφατο ρεπορτάζ του Aegina Portal στο χώρο, κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κυρίου Χατζηπέρου, η διαδικασία των εργασιών για την κατασκευή του αποστραγγιστικού δικτύου που γίνεται σε βάθος έως 2,5 μέτρων, αποκάλυψε εύρημα από πωρόλιθο και στη συνέχεια σε άλλα σημεία αντίστοιχες ενότητες, που όμως ο κύριος Μαρμαρινός χαρακτήρισε ευρήματα "ήπιας μορφής". Ανεξάρτητα από το πόσο θα μετατοπιστεί χρονικά η ολοκλήρωση του έργου, αυτό θα πάει τουλάχιστον ένα μήνα πίσω καθώς πρέπει να εγκριθούν οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες των εργασιών για την αρχαιολογία και το κόστος της απάντλησης των υδάτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png