Σταμάτησαν οι εργασίες στο προαύλιο του Κυβερνείου, λόγω ευρημάτων που επεξεργάζεται η Αρχαιολογία.


"Το επεξεργάζεται η αρχαιολογία. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι δεν είναι κάτι που θα δημιουργήσει καθυστέρηση", δήλωσε στο Aegina Portal ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο κύριος Μούρτζης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει για την δημιουργία ενός τοίχου εξωτερικά του ιστορικού κτιρίου, σταμάτησαν καθώς κατά τη διάρκεια της εκσκαφής βρέθηκε βρέθηκε το απομεινάρι κάποιου τοίχου, την προέλευση του οποίου εξετάζει η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal"Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου", είπε ο κύριος Μούρτζης μετά την αυτοψία που έκανε σήμερα το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης και υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνομίλησαν με τον επιβλέποντα μηχανικό.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του τοίχου που θα κατασκευαστεί ανάμεσα στο κτίριο του Κυβερνείου και το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, φαίνεται ότι θα επανεξεταστεί από την αρμόδια υπηρεσία το ύψος του. Να σημειώσουμε ότι όπως είχε παρουσιαστεί σε ρεπορτάζ του Aegina Portal λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με την μελέτη, το ύψος του τοίχου θα ήταν 2,5 μέτρα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.