"Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη" στην Κυψέλη. Ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς μιλάει στο Aegina Portal.


Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η "Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη" στην Κυψέλη. Η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο της Κυψέλης και είχε ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής  για το Σακχαρώδη Διαβήτη, με συμβουλές και πληροφορίες, αλλά και δωρεάν εξέταση για τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Κυψέλης και το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, ενώ την εκδήλωση ενίσχυσε με την παρουσία του ο βουλευτής Α' Πειραιά κύριος Παναγιώτης Μελάς. Ο κύριος Μελάς και με την ιδιότητα του ως ιατρού, μίλησε στο Aegina Portal χαρακτηρίζοντας το σακχαρώδη διαβήτη ως μία σύγχρονη επιδημία, εντοπίζοντας το πρόβλημα της αύξησης του ποσοστού των ασθενών στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και η καθιστική εργασία έχουν κάνει το σακχαρώδη διαβήτη ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ενώ στην Ελλάδα η αύξηση των ασθενών είναι 10%.


Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία αυτής της δράσης και τους κατοίκους της Αίγινας που επισκέφτηκαν το κοινοτικό γραφείο για να εξετασθούν και να ενημερωθούν. Προανήγγειλε μάλιστα μία σειρά εκδηλώσεων με κοινωνικό χαρακτήρα και επίκεντρο τον άνθρωπο. Στο ίδιο πλαίσιο και η κυρία Γκόλφω Γεμιστού, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου στα πλαίσια της πρόληψης του σακχαρώδη διαβήτη.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η φαρμακευτική εταιρία Roche.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png