Επίσκεψη 40 αυτοδιοικητικών, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Λονδίνου στην Αίγινα.


Την Αίγινα επισκέφθηκαν σήμερα 40 αυτοδιοιητικοί από την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Πρόκειται για εν ενεργεία και πρώην δημάρχους, προέδρους και δημοτικούς συμβούλους, που πραγματοποίησαν το ετήσιο ταξίδι τους, προορισμός του οποίου ήταν φέτος η Ελλάδα. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν επαφές με αυτοδιοικητικούς σε Αθήνα και Ναύπλιο, που αποτέλεσαν σταθμούς της επίσκεψής τους στην χώρα μας. Η Αίγινα ήταν ο τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού και η Πέρδικα ο προορισμός που επέλεξαν για να γευματίσουν. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Καίτη Σαλπέα, ενώ τους συνόδεψε ο σύμβουλος του της Τοπικής Κοινότητας κύριος Νότης Μούρτζης.

Μετά τις δηλώσεις και τις φιλοφρονήσεις των επισκεπτών για τις ομορφιές της Πέρδικας και της Αίγινας, αντάλλαξαν δώρα. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες είπε ανάμεσα σε άλλα: "Σας καλωσορίζω στη όμορφη και ιστορική περιοχή μας την Αίγινα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκεφθήκατε το όμορφο νησί μας και είναι μία ευκαιρία για εμάς να σας δείξουμε τις ομορφιές του. Τις απαράμιλλες ομορφιές, την ωραία θάλασσα, τον ωραίο ουρανό, αλλά και την ιστορική κληρονομία που έχουμε. Η Αίγινα διετέλεσε πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Ο Γιάννης Καποδίστριας, ήρθε εδώ, εγκαταστάθηκε, ορκίστηκε και διαδραμάτισε μία ιστορία πολύ μεγάλη, η οποία βγήκε πέρα και έξω από τα όρια της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αυτή η επίσκεψή σας, θα είναι μία αρχή για πολλές άλλες επισκέψεις που θα ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα οι φίλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες οι δήμαρχοι θα μεταφέρουν αυτό το κλίμα προς τους πολίτες τους και σίγουρα πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα από την Αγγλία θα είναι μεγάλη".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png