Η 12η γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου, η ετήσια γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών. Η δράση διοργανώνεται από την ομάδα "Πελίτι" της Αίγινας και φέτος ήταν η δωδέκατη χρονιά. Πρόκειται για μία συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας όσοι πήραν φυτά από το ανοιχτό σπορείο του Φλεβάρη, τα επιστρέφουν για να τα μοιράσουν. Αυτή είναι και η ουσία της δράσης: από τη μία να διασώσει τους σπόρους από τις παραδοσιακές ποικιλίες και από την άλλη να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την μονοπωλιακή στρατηγική που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρίες.

Ο καλοκαιρινός καιρός, βοήθησε την εκδήλωση να έχει καλή ροή και το κοινό να ενημερωθεί για μία σειρά από θέματα που αφορούν είτε συνολικά το ζήτημα της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών, είτε εξειδικευμένες συμβουλές για την καλλιέργεια. Η όλη διαδικασία και ο κύκλος αυτών των δράσεων που διαρκεί όλη τη χρονιά, βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών.

Η δράσεις της ομάδας του Πελίτι στην Αίγινα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πολλά σχολεία του νησιού έχουν υιοθετήσει την πρακτική να οργανώνουν φυτώρια και να συμμετέχουν ενεργά.
Η γιορτή στον Πύργο του Μαρκέλλου περιελάμβανε πολλές παράλληλες δράσεις όπως θεατρικό παιχνίδι από το "Μηλοκύδωνο", με τη Μαριάνθη Δημητρούλη και την Έλενα Φουντούκη, αλλά και μουσική με την ορχήστρα "Εστουδιαντίνα" της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png