Ξεκινούν από σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστή η παραλία για όλα τα οχήματα 21:00 έως 00:30.


Ξεκινούν από σήμερα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και θα ισχύσουν μέχρι την Τρίτη του Πάσχα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία της Αίγινας για την περίοδο του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα η παραλία θα κλείνει για όλα τα οχήματα από την περιοχή της "Παναγίτσας" μέχρι τα εκδοτήρια. Παράλληλα θα ισχύσουν όλες οι σχετικές απαγορεύσεις που αφορούν στους κάθετους δρόμους που οδηγούν στην παραλία. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τίθενται σε ισχύ από τις 9 το βράδυ έως τις 12:30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από το ρεπορτάζ τα προηγούμενα χρόνια, Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί ώστε να μην κλείνουν την είσοδο στην οδό Αιακού προς τη παραλία, σταθμεύοντας στο σημείο του stop, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων ασφαλείας, όπως ασθενοφόρων και πυροσβεστικής. Το αντίστοιχο ισχύει και για την οδό Ιουλίας Κάτσα. Μάλιστα κατά τις ώρες που ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι διερχόμενοι οδηγοί από την οδό Θωμαίδου, να κατευθύνονται αριστερά στην Σπύρου Ρόδη, καθώς τόσο η Ιουλίας Κάτσα στην κάθοδό της είναι μονόδρομος, όσο και η Στρατηγού Πετρίτη είναι μονόδρομος στην άνοδο.

Στην περιοχή της Παναγίτσας, δημιουργούνται συχνά συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας, λόγω της εισόδου και της εξόδου πολλών οχημάτων, αλλά και των χώρων που χρησιμοποιούνται τριγύρω για στάθμευση. Θα λειτουργούσε ιδιαίτερα θετικά, εάν οι οδηγοί δεν επέλεγαν να σταθμεύσουν εκεί, αλλά να σταθμεύσουν το όχημά τους σε άλλο χώρο, όπως είναι το δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Στην περιοχή της Παναγίτσας λειτουργούν τους τελευταίους μήνες δύο θέσεις για ΑΜΕΑ. Ο Δήμος Αίγινας έχει καταβάλει προσπάθεια ώστε οι συνάνθρωποι μας κινητικά προβλήματα να εξυπηρετούνται από τις ράμπες που βρίσκονται κατά μήκος του πεζόδρομου της παραλίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτές οι θέσεις να παραμείνουν ελεύθερες για τους ανθρώπους που πραγματικά τις χρειάζονται, όπως άλλωστε να παραμείνει ανοιχτή η διέλευση στις ράμπες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png