Σε ισχύ από την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος 2017. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Αίγινας και όσοι διαθέτουν παραθεριστικές κατοικίες.


Από την Δευτέρα 1 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή των απαγορεύσεων που ισχύουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αποτελεί μία κρίσιμη περίοδο τόσο για τους πολίτες, όσο για για τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασών της Αίγινας. Η συμμετοχή των πολιτών αφορά σε μία σειρά από ενέργειες, που βάσει του νόμου και των σχετικών διατάξεων είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν με στόχο τη δασοπροστασία.

Έτσι, την Κυριακή 30 Απριλίου είναι η τελευταία ημέρα, που οι κάτοικοι του νησιού και όσοι διαθέτουν παραθεριστικές κατοικίες, μπορούν να κάψουν τα κλαδέματά τους. Πρόκειται για μία βασική οδηγία για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών. Επίσης, οι ιδιοκτήτες που οι κατοικίες τους βρίσκονται στην ύπαιθρο, θα πρέπει να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με περίμετρο δέκα μέτρων. Δεν θα πρέπει να πετιούνται τσιγάρα σε υπαίθριους χώρους. Απαγορεύεται η απόθεση κλαδεμάτων, αλλά και σκουπιδιών σε δασικές περιοχές. Επίσης υπάρχουν μία σειρά από ενέργειες που δεν πρέπει να γίνονται στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, μαγείρεμα με χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο κτλ. Επίσης σήμερα έγιναν και αποψιλώσεις σε σημεία του παραλιακού δρόμου από τον Δήμο Αίγινας.

Αναλυτικές οδηγίες μπορούν να βρουν σε αυτή την ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Αίγινας, όσο και καταστήματα ή επιχειρήσεις, που λόγω τοποθεσίας ή αντικειμένου δραστηριότητας θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διατάξεις.

Από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο εγκύκλιος στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι οδηγίες που αφορούν σε μέτρα και δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τη διαχείριση έκτακτων αναγκών και άλλα παρόμοια θέματα στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών. Την εγκύκλιο με τίτλο: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017" μπορείτε να δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png