Αντιπυρική περίοδος. Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.


Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κύριος Μανώλης Καρκανάκης μίλησε στο Aegina Portal για την αντιπυρική περίοδο, που ξεκινά στις 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. "Κατά την περίοδο αυτή λόγω της μεταβολής των καιρικών συνθηκών, δηλαδή αυξάνει η θερμοκρασία, σηκώνονται άνεμοι, απαγορεύεται κάθε είδους καύση, στην ύπαιθρο κυρίως, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των γεωργικών εργασιών που μπορεί να γίνονται για καύση κλαδιών ή για οτιδήποτε άλλο", είπε ο κύριος Καρκανάκης.

"Οι θερμές εργασίες που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος, όπως η ηλεκτροκόλληση, η κοπή μετάλλων με τροχό και όλα αυτά που παράγουν θερμικά φορτία και γενικότερα σπίθες, πρέπει να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τη χρήση πάντοτε προληπτικών μέτρων: ένα λάστιχο με νερό ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών χώρων πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμό αυτών, κυρίως όσων βρίσκονται μέσα σε οικισμούς και στα όρια πόλεων", σημείωσε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού.

Αναφορικά με τους κατόχους εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται μέσα στη φύση και στο δάσος είπε: "Καλό είναι να προβούν σε καθαρισμό των αυλών τους, από φύλλα, πευκοβελόνες, κλαδιά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτρέψει την πυρκαγιά αυτών. Περιμετρικά, να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν βρύσες με αρκετά μακριά λάστιχα, ούτως ώστε να προλάβουν οι ίδιοι μία ενδεχόμενη φωτιά που μπορεί είτε να πλησιάσει, είτε να ξεσπάσει και γενικότερα καλό είναι οι πολίτες να επαγρυπνούν, ούτως ώστε στην παραμικρή θέα φωτιάς ή καπνού γενικότερα, να ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199", είπε ο κύριος Καρκανάκης, εξηγώντας ότι στα πρώτα λεπτά η καταστολή της φωτιάς είναι αποτελεσματική, διότι εάν περάσει η ώρα και η φωτιά εξαπλωθεί τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα.

"Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι έτοιμη για μία ακόμη χρονιά, να είναι δίπλα στους πολίτες, να αντιμετωπίσει οτιδήποτε χρειαστεί", είπε ολοκληρώνοντας την παρουσίαση για όσα πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι του νησιού κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ο κύριος Μανώλης Καρκανάκης ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και καλή αντιπυρική περίοδο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png