Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Αίγινας - Πέρδικας και άλλα επίκαιρα ζητήματα.


Δηλώσεις για μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα έκανε σήμερα στο Aegina Portal ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ένα από αυτά ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί θέματα τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση και την οργάνωση της μεταφοράς των απορριμάτων από τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής. Η ομάδα εργασίας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Αττικής. Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας και κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαήμερου αναμένεται να υπάρξει η κατάθεση προτάσεων από το σύνολο των δήμων που συμμετέχουν σε αυτή, για έναν κύκλο θεμάτων που αφορά τα απορρίμματα και τη μεταφορά τους.

Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι η σύσταση της επιτροπής πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νομοθεσίας, που αφορά στην οικονομική επιβάρυνση των δήμων με δυσανάλογο κόστος, όπως είναι η περίπτωση της Αίγινας. "Πιστεύω όταν αυτό ολοκληρωθεί και ο στόχος επιτευχθεί, θα είναι μία σημαντική προσφορά για το δήμο μας πρώτα από όλα", είπε ο κύριος Μούρτζης, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην επιχορήγηση της μεταφοράς των απορριμάτων, προκειμένου να γίνει εφικτή μέσω της εξοικονόμησης πόρων, η συντήρηση του στόλου των απορριμματοφόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διαχειρίζεται ο δήμος δεν υπάρχει η δυνατότητα "να αγοραστεί ούτε μία βίδα". Για την βοήθειά της σε αυτό και άλλα ζητήματα ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου χαρακτηρίζοντάς την ως "φίλη της Αίγινας".

Στη συνέχεια ο κύριος Μούρτζης μίλησε για μία σειρά από έργα που θα ξεκινήσουν στην Αίγινα το επόμενο διάστημα. Έδωσε τη είδηση ότι "πέρασε" από το Ελεγκτικό Συνέδριο το έργο των 600.000 ευρώ για την επισκευή τμημάτων του οδικού δικτύου του νησιού και αναφέρθηκε στην προγραμματική του 1.000.000 ευρώ που αφορά επίσης επισκευή τμημάτων του οδικού δικτύου της Αίγινας. Χαρακτήρισε "τεράστιες χρονοτριβές", τις καθυστερήσεις στο έργο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας. Για το έργο που αφορά στην αποκατάστασης των σπηλαιώσεων στον παραλιακό δρόμο της Καβουρόπετρας είπε ότι ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Για το θέμα που προέκυψε στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας απέδωσε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, "ίσως" όπως είπε, σε κακή ενημέρωση των συναδέλφων του, σε βεβιασμένη δήλωση του κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου και σε κάποιες αργοπορίες που παρατηρήθηκαν στην ολοκλήρωση του έργου. "Φτάσαμε σε ένα σημείο να είναι μήνας Μάιος και αυτό το έργο να μην θέλει να ολοκληρωθεί. Για το λόγο, ότι σε αυτό το διάστημα που είναι να γίνει δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και οι επαγγελματίες της Πέρδικας και του Μαραθώνα λένε λέει "κύριοι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε τώρα, δεν είναι καιρός για να κλείσουμε την παραλιακή οδό", είπε ο κύριος Μούτζης χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως απαγορευτική τη λύση της επιχωμάτωσης του αιγιαλού για να γίνει παράκαμψη στο σημείο του έργου. "Δεν υπάρχει περίπτωση να μας δώσει κανένας τέτοια έγκριση", εξηγώντας ότι από τη μία θα χρειάζονταν τρία χρόνια για αδειοδοτήσεις, ενώ από την άλλη ότι ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις παραμένουν οι ίδιες (τουλάχιστον όσο αφορά τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθούν τα οχήματα) ενώ τόνισε ότι θα ενημερωθούν η Δημοτική Κοινότητα της Αίγινας και η Τοπική Κοινότητα της Πέρδικας.

Ωστόσο, έδωσε ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, τη διάρκεια της οποίας προσδιόρισε ως μικρότερη του ενός μηνός. "Δεν δέχομαι ούτε μία ημέρα πάνω από τον μήνα, γιατί οι διαδικασίες είναι πολύ διαφορετικές", είπε ο κύριος Μούρτζης. Ο κύριος Μούρτζης, σε ερώτηση λίγο νωρίτερα, για το εάν χρειάζεται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να γίνουν ΦΕΚ, είπε ότι δεν χρειάζεται αν αυτές αφορούν μικρό χρονικό διάστημα.

"Δεσμεύομαι, να συγκαλέσω τους συναδέλφους μου, να μιλήσουμε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ούτε τώρα, ούτε μελλοντικά στην ολοκλήρωση αυτού του έργου", υπογράμμισε ο δήμαρχος Αίγινας, ολοκληρώνοντας την αναφορά του σε αυτό το θέμα.

Καταλήγοντας, ο κύριος Μούρτζης είπε ότι η συζήτηση για τα ασφαλιστικά, που αφορούν τον διαγωνισμό του υποθαλάσσιου αγωγού, θα συζητηθούν στο ΣτΕ στις 29 Μαΐου. Τέλος, ευχήθηκε καλή Πρωτομαγιά στους κατοίκους της Αίγινας και τους εκδρομείς του τριημέρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png