6ο Κύπελο Αφαία 2017. Ένας ακόμη επιτυχημένος αγώνας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας.


Φωτογραφίες: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος ο ορεινός αγώνας που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει αποκτήσει φίλους τόσο στην Αίγινα όσο και από άλλες περιοχές της χώρας μας. Οι διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί από τον σύλλογο παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για τους απαιτητικούς αθλητές, όσο και για εκείνους που αποφάσισαν απλά να περπατήσουν στη "σκιά" του ναού της Αφαίας. Ενός εμβληματικού μνημείου της Αίγινας.

Η ηλιοφάνεια συνοδεύτηκε από την άνοδο της θερμοκρασίας, που έκαναν ακόμη πιο απαιτητική τη διαδρομή. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν και φέτος σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αρκετούς εθελοντές που βοηθούσαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ.

Η διοργάνωση ξεκίνησε στις με τον αγώνα απόστασης 1.000 μέτρων για αγόρια και κορίτσια δημοτικού και μισή ώρα αργότερα έγινε η εκκίνηση των 5 και 15 χλμ. Επίκεντρο της διοργάνωσης ήταν ο ναός της Αφαίας, μπροστά από τον οποίο είχε στηθεί η αψίδα της εκκίνησης των αθλητών και του τερματισμού. Και σε αυτό τον αγώνα υπήρχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση στην αρχή και το τέλος της διαδρομής, ενώ ηλικιακές κατηγορίες υπήρχαν στην διαδρομή των 15 χλμ. έως  34 ετών, 35 έως 54 ετών και 55 ετών και άνω.

Απονομές στην κατηγορία ανδρών και γυναικών των 5 χλμ έκανε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπαία. Τις απονομές των 15χλμ στις γυναίκες τις απονομές έκανε ο κύριος Τέλης Σταυρόπουλος μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας και στους άνδρες η κυρία Ανθή Γελαδάκη μέλος του ΔΑΟΑ. Βραβεύσεις έκανε επίσης η πρόεδρος του ΟΑΚΑ κυρία Μάγδα Μαρίνη, ο πρόεδρος του Σ.Δ.Υ.Α. κύριος Σταύρος Γκρόζας, ο επικεφαλής της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, ο υπεύθυνος των αθλητικών ειδήσεων του Aegina Portal κύριος Σταύρος Ρωπαΐτης και ο κύριος Διονύσης Βουβάκης μέλος του Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Α.

Η διοργάνωση έγινε με την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με τον Δημοτικό  Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αίγινας (ΔΑΟΑ),  με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ. Ανάβαση, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ),  της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, του Νοσοκομείου Αίγινας, της ναυτικής  εταιρείας Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού (ΚΠΣ), της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας και την συνδρομή του Α.Τ. Αίγινας, του Π.Σ Αίγινας, του Λ/Χ Αίγινας , του Δασονομείου Αίγινας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του συλλόγου της Αγίας Μαρίνας, Μεσαγρού και Αλώνων "Οινόνη", του ιατρού κυρίου Σωκράτη Δούκα και άλλων φορέων.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων 5 και 15 χλμ [upd] 22:43:04 2017-05-17
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png