Διατηρεί την Γαλάζια Σημαία η παραλία της Αγίας Μαρίνας.


Για μία ακόμη χρονιά η Αγία Μαρίνα καταφέρνει να διατηρήσει την Γαλάζια Σημεία στην παραλία της. Συνολικά τετρακόσιες ογδόντα έξι (486) Ελληνικές ακτές και δώδεκα (12) μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζια Σημαία" 2η η Ελλάδα Παγκοσμίως. Η επίσημη εκδήλωση αναγγελίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Γκολφ Γλυφάδας, με εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων του τουριστικού κλάδου. Η εκδήλωση είχε επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος το Διεθνές Πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία", το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Επίσης, το 2017 έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές,  662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας, δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν τόσο της περιοχής, όσο και της Αίγινας συνολικά. Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας από το 2013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png