Κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος του "Κήρυκα της Αιγίνης".


Δελτίο Τύπου

Στα βιβλιοπωλεία διατίθεται από την Μεγάλη Τετάρτη ο 2ος τόμος του "Κήρυκα της Αιγίνης", με την αναδρομή στα τεύχη του 1948, που εκδίδεται στα πλαίσια της σειράς βιβλίων του εκπαιδευτικού κ. Νεκτάριου Κουκούλη "Η Αίγινα Κάποτε", συνοδευμένη από σχόλια και ευρετήρια.

Στον πρόλογο του πρώτου τόμου ο συγγραφέας έθεσε τις πρωταρχικές σκέψεις και ιδέες, που τον οδήγησαν στο εγχείρημα αυτό. Τέσσερις μήνες μετά, μετά την θετική ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού στην έκδοση του 1ου τόμου, εκφράζει ευχαριστίες, αλλά και σημειώνει ότι το ενδιαφέρον του κοινού δικαίωσε τους στόχους που είχε θέσει και παραμένουν οι ίδιοι: 1) Να σταματήσει ο «Κήρυκας» να είναι συλλεκτικό είδος αφημένο σε κάποιες βιβλιοθήκες και να γίνει κτήμα του κάτοικου ή επισκέπτη της Αίγινας και κυρίως των νέων ανθρώπων. 2) Να γίνει γνωστή η πρόσφατη ιστορία του Νησιού ΜΑΣ, που οι άνθρωποί του, ανάμεσα στα «αποκαΐδια» του Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής και με τις «φλόγες» του αδελφοκτόνου Εμφυλίου Πολέμου αναμμένες, έδιναν αγώνα να το ξαναστήσουν και να δώσουν σε μας τους νεότερους υποδομές και ελπίδα.

Με αυτές τις σκέψεις, ο κ. Νεκτάριος Κουκούλης μας εύχεται και πάλι "καλή μελέτη και καλό ταξίδι στο 1948".
Η κεντρική διάθεση για την Αίγινα γίνεται από το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι", ενώ μπορείτε βρείτε το βιβλίο και στα γραφεία των εκδόσεων "Συλλογές" στην Αθήνα (Σολωμού 29, β' όροφος). Ο τρίτος και τελευταίος τόμος, με τα τεύχη των ετών 1949 – 50 θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png