Στην παγκόσμια καμπάνια ατόμων με τη νόσο του Crohn συμμετείχε η Αίγινα. Φωτίστηκε μοβ το παλιό δημαρχείο.


Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου "εορτάζεται" η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ από οργανώσεις ασθενών σε όλο τον κόσμο. Φέτος η Αίγινας αποτέλεσε μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης για τη νόσο του Crohn. Παγκοσμίως πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο του Crohn ή την Ελκώδη Κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) από αυτούς περίπου 20.000 είναι Έλληνες και Ελληνίδες. Ο τίτλος αυτής της εκστρατείας είναι: "Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ" και έχει ως στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τα ΙΦΝΕ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.

Ο Δήμος της Αίγινας υποστήριξε αυτή την εκστρατεία φωτίζοντας σήμερα το βράδυ το παλιό δημαρχείο με μοβ χρώμα, που είναι και το χρώμα της παγκόσμιας ημέρας ΙΦΝΕ. Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, μέλη του διοικητικού και εκπρόσωποι του συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό απέναντι από το παλιό δημαρχείο στην παραλία της Αίγινας.

Άλλα κτήρια που φωταγωγήθηκαν στην Ελλάδα είναι: Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, το Γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη, το Δημαρχείο στην Καβάλα, το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα, Η Ακρόπολη των Σερρών – Κουλάς στις Σέρρες, Το Δημαρχείο στην Κοζάνη, Η Κεντρική Γέφυρα στα Τρίκαλα, η Ιατρική Σχολή στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, το Άγαλμα του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα στην Καρδίτσα, η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα, τα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα, η Ξύλινη Γέφυρα στη Λευκάδα, τα Σιντριβάνια στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ στην Πάτρα, το Παλαιό Δημαρχείο στη Μυτιλήνη, το Δημαρχείο στο Ρέθυμνο,  η Ενετική Λότζια – Δημαρχείο Ηρακλείου στο Ηράκλειο, το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο λιμάνι της Χίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png