Η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγινα.


Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κύριος Μητσοτάκης, που συνόδευαν ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Κώστας Κατσαφάδος και στελέχη του Κόμματος, ταξίδεψε στην Αίγινα για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέων γραφείων της Τ.Ο. της Ν.Δ. που στεγάζονται σε κτήριο στην παραλία του νησιού. Τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Αίγινας ο πρόεδρος της Τ.Ο. Αίγινας κύριος Γιώργος Πρέκας, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Αντώνης Μούρτζης και Βαγγέλης Δέδες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Νίκος Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, μέλη της Τ. Ο. και κάτοικοι της Αίγινας. Επίσης τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε και συνόδεψε στην σύντομη περιοδεία του στο νησί ο πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Αιγαίου και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνθηκε πεζός στα γραφεία της Τ.Ο. που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την προβλήτα το πλοίου. Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους της Αίγινας. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φιστίκι Αιγίνης. Μάλιστα επισκέφθηκε το περίπτερο του Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας και δύο ακόμη καταστήματα που πωλούν φιστίκι Αιγίνης. Ρώτησε τους καταστηματάρχες για τη διάθεση του προϊόντος και δοκίμασε γνήσιο φιστίκι Αιγίνης όταν του προσφέρθηκε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με κατοίκους του νησιού που εκείνη την ώρα περπατούσαν στο δρόμο ή άλλους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα καταστήματα ή στα cafe της παραλίας. Επισκέφθηκε την παραδοσιακή ιχθυαγορά, άκουσε τις απόψεις των εμπόρων, ενώ αρκετοί περαστικοί των χαιρέτησαν εγκάρδια με το μικρό του όνομα.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των νέων γραφείων, ο πρόεδρος της Τ.Ο. κύριος Γιώργος Πρέκας καλωσόρισε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: "Νεοδημοκράτησσες και νεοδημοκράτες , οι συνεργάτες μου κι εγώ σας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες για τη σημερινή σας παρουσία εδώ, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην παράταξη. Σήμερα ειδικά, που η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση με αξιοπιστία και κύρος, μιας και δυστυχώς η κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμένου αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και ανήμπορη να δώσει όραμα στην χώρα και τη νέα γενιά. Ας μην μακρηγορήσω όμως, καλώ να μας απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός πρωθυπουργός της χώρας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης".

Ακολούθησε χαιρετισμός του κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε ανάμεσα σε άλλα: "Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα τέταρτο Μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι’ αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο Μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος" τόνισε και συνέχισε: "Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει, πια, ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα Μνημόνια".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: "Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. Ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα και αυτά τα οποία θα συμβούν, δεν είναι ένας νομοτελειακός μονόδρομος. Και μέσα από μία τολμηρή ατζέντα μεγάλων αλλαγών στην οικονομία και στο Κράτος, μπορούμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το σημαντικότερο, είναι ότι έχουμε ένα χρέος ως Παράταξη να μην επιτρέψουμε στην κοινωνία να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως Νέα Δημοκρατία, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πως μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο".

Σημείωσε επίσης ότι: "Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας" και πρόσθεσε ότι: "Συγκροτείται σήμερα στη χώρα, μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε".
Στη συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αίθουσα τέχνης "Αίγινα Έγινα" όπου τον υποδέχθηκε η ιδιοκτήτρια κυρία Βάσω Καλουδιώτη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Ιάσονα Μολφέση, αλλά και για έργα της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου που παρουσιάζονται στην έκθεση. Συνομίλησε με την κυρία Καλουδιώτη για τα πολιτιστικά πράγματα του νησιού και ιδιαίτερα για το μεγάλο αφιέρωμα που έκανε η Αίγινα στον Γιάννη Μόραλη το περασμένο καλοκαίρι. Ο κύριος Μητσοτάκης έδειξε εντυπωσιασμένος από τον χώρο, αλλά και από τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλει η κυρία Βάσω Καλοδιώτη για την παρουσίαση έργων Ελλήνων δημιουργών.

Ακολούθως κατευθύνθηκε πεζός προς το κτήριο του παλιού δημαρχείου, έχοντας την ευκαιρία για ολιγόλεπτη χαλαρή συζήτηση με καταστηματάρχες της παραδοσιακής αγοράς του νησιού, αλλά και κατοίκους της Αίγινας που έμαθαν για την επίσκεψή του και θέλησαν να τον χαιρετήσουν.

Στο κτήριο του παλιού δημαρχείου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αίγινα κύριος Δημήτρης Μούρτζης με τη διοίκηση του δήμου και μέλη της δημοτικής αρχής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί που μπορείτε να δείτε στο video. Ο κύριος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί και πάλι κάποια στιγμή την Αίγινα, για ξεκούραση αυτή τη φορά, μαζί με την οικογένειά του. Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png