Συγκέντρωση των Δημοτικών Υπάλληλων και ομιλία του δημάρχου κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών του Πάσχα.Σε αυτή την συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους του Δήμου, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ορισμένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο. Η ομιλία του κυρίου Κουκούλη ξεκίνησε με τη διαπίστωση ότι ενώ στο Δήμο της Αίγινας εργάζονται 140 άτομα, στη σημερινή εκδήλωση είχαν προσέλθει περίπου 40 - 50, κάτι που ο ίδιος εξέλαβε ως αδιαφορία.

Η συγκέντρωση έγινε υπό τη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν το ζήτημα της κατάσχεσης από την ΕΥΔΑΠ χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου για ανεξόφλητα χρέη. "Θα έλεγα ότι αυτό είναι το σύμπτωμα μιας μεγαλύτερης αρρώστιας" είπε ο κύριος Κουκούλης και συνέχισε "η μεγάλη αρρώστια είναι ότι ο Δήμος οικονομικά δεν πάει καλά. Ήταν σε μία άθλια οικονομική κατάσταση και ήταν σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση εξαιτίας μίας κακής πολιτικής που είχε ακολουθηθεί στο παρελθόν. Αυτή είναι η αρρώστια και η αρρώστια είναι ότι τα οικονομικά μας ήταν χάλια και το σύμπτωμα αυτής της αρρώστιας ήταν ότι χρωστάμε σε πολλούς ανθρώπους. Το μεγαλύτερο ποσό το χρωστάμε στην ΕΥΔΑΠ για το νερό και η οποία αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε. Και θα αναρωτηθεί κανείς, καλά και εσείς τι κάνατε; Εκείνο το οποίο κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε την αρρώστια και όταν θεραπεύεις την αρρώστια εξαλείφονται και τα συμπτώματα. Προσπαθήσαμε πάνω από όλα να εφαρμόσουμε μία πολύ μεγάλη περιοριστική πολιτική στην οικονομία και εξοικονόμησης κάθε πόρου που μπορούσε να εξοικονομηθεί και από την άλλη πλευρά να κάνουμε ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία."

Στη συνέχεια ο κύριος Κουκούλης μίλησε για το γνωστό θέμα της λήψης του δανείου λέγοντας: "Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις ενέργειες βρήκαμε πολύ μεγάλη αντίδραση από την αντιπολίτευση, μας καθυστέρησε πάρα πολύ. Γιατί το δάνειο που έπρεπε να έχουμε πάρει εδώ και ένα χρόνο το παίρνουμε μόλις τώρα." Σε μία αποστροφή της ομιλίας του ο κύριος Κουκούλης επανήλθε στο θέμα της κατάσχεσης από την ΕΥΔΑΠ χαρακτηρίζοντάς το ως "σοκ" λέγοντας ότι έχει φέρει το Δήμο της Αίγινας σε πολύ δύσκολη θέση.

Στην ομιλία του προς τους Δημοτικούς Υπαλλήλους ο κύριος Κουκούλης έκανε αναφορά σε αρκετά θέματα που αφορούν τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση τη ζωής στην πόλη, τις παρεμβάσεις της, αλλά και τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί. Επίσης, ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Υπαλλήλους για το έργο που επιτελούν, σημειώνοντας όμως ότι "υπάρχει  μία πολύ μικρή ομάδα που θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο καλή. Είναι ένα μικρό αγκάθι. Δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δε συμπεριφέρονται σωστά. Αυτοί είναι η μειοψηφία και με κανέναν τρόπο, αυτοί οι ελάχιστοι, δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της προσφοράς των Δημοτικών Υπαλλήλων". Είναι σημαντικό να σημειώσουμε την αναφορά του κυρίου Κουκούλη στις αμοιβές των Δημοτικών Υπαλλήλων τονίζοντας ότι αυτές καταβάλλονται στην ώρα τους.  "Αποκλείεται να υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση. Σας το λέω ξεκάθαρα" είπε. Επίσης έγινε αναφορά στα βήματα που έχουν γίνει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και ότι θα συνεχίσουν να γίνονται προσπάθειες βελτίωσης.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Κουκούλης ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Υπαλλήλους τόσο για την προσφορά τους, όσο και για το ότι προσήλθαν σήμερα σε αυτή τη συγκέντρωση και τους ευχήθηκε για τις ημέρες του Πάσχα. Κατά την έξοδο τους οι Δημοτικοί Υπάλληλοι πήραν πακέτα με δώρα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png