Πρωτοβουλία Χατζηπέρου για την επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, σχετικά με μία πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει για την επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Χατζηπέρος είπε: "Σχετικά με το γήπεδο της Αίγινας, ήθελα να σας πω ότι επειδή βρέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα και προκειμένου να επιταχύνουμε το χρόνο παράδοσης του έργου, γιατί δεν μπορεί να πηγαίνει στο διηνεκές, πρέπει να περάσει από Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κτλ, γιατί επρόκειτο να γίνει η αποδόμηση του αρχαιολογικού ευρήματος. Σκέφθηκα λοιπόν να κάνουμε μία παράκαμψη και να μην ενοχλούμε καθόλου το αρχαιολογικό εύρημα, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Δηλαδή να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Γι' αυτό έχουμε αύριο μία σύσκεψη με την αρχαιολογική υπηρεσία για να μπορέσουμε να έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη τη δική τους, να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα. Αυτό είναι καλό και για τους κατοίκους της Αίγινας και για τους αθλητές και για τις ομάδες, να μπορούν να κάνουν προπόνηση".

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς είναι αυτή η παράκαμψη ο κύριος Χατζηπέρος είπε: "Υπάρχει το δίκτυο για τα όμβρια. Το φρεάτιο το οποίο ανοίξαμε και το οποίο κακώς για μένα, είναι στα τέσσερα μέτρα θα το παρακάμψουμε και θα πάμε σε άλλη όδευση του δικτύου, έτσι ώστε να μπορούμε να μην ενοχλήσουμε αυτό το εύρημα. Το εύρημα τη στιγμή αυτή καταγράφεται, τοπογραφείται, σχεδιάζεται και θα κάνει ότι πρέπει να κάνει η αρχαιολογική υπηρεσία. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα το καταφέρουμε".

Σε επόμενη ερώτηση, για το τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την πορεία του έργου ο κύριος Χατζηπέρος είπε: "Θα συνεχιστεί το έργο χωρίς να έχουμε το εμπόδιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Το έργο το αποστραγγιστικό θα γίνει. Αυτό δεν το συζητάμε. Ότι θα γίνει, θα γίνει, είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα ενοχλεί το αρχαιολογικό εύρημα. Για να αποφύγουμε την αποδόμηση κάνουμε αυτή τη διαδικασία. Ελπίζουμε ότι αύριο θα συμφωνήσει και η αρχαιολογική υπηρεσία και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

Να σημειώσουμε ότι η σύσκεψη που ανέφερε ο κύριος Χατζηπέρος θα γίνει με το Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Πειραιά και Νήσων. Με αυτόν τον τρόπο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τονίζει ότι η πορεία του έργου συντομεύει κατά δύο μήνες. Αισιοδοξεί μάλιστα ότι θα είναι έτοιμο κατά την έναρξη του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, σε άλλο θέμα, για την πορεία του έργου το υποθαλάσσιου αγωγού είπε ότι θα συζητηθεί στο ΣτΕ στις 29 Μαϊού και αν η απόφασή του είναι απορριπτική και εφόσον δεν υπάρξει άλλη ένσταση, θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές. "Γενικώς είμαστε σε καλό δρόμο", είπε ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png