Κλάπηκε υδραυλική σφύρα από το Σταθμό Μεταφόρτωσης της Σκοτεινής. "Ξέφραγο αμπέλι" χαρακτήρισε τον σταθμό ο κύριος Κώστας Γεννίτσαρης.


Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης είχε υποβάλλει ερώτηση στον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη για την κλοπή ενός μηχανήματος από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Σκοτεινή. "Θέλω να τον ρωτήσω αν έχει κλαπεί, αν έχει εξαφανιστεί ή αποσυρθεί κάποιο μηχάνημα από την Σκοτεινή απαραίτητο για τη λειτουργία όλης της υπηρεσίας των τεχνικών υπηρεσιών. Που βρίσκεται; αν μπορούν να το βρουν, είναι πάρα πολύ πολύτιμο για τη λειτουργία του Δήμου".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης επανέφερε το θέμα, καθώς υπήρχαν εξελίξεις που επιβεβαίωναν την αρχική υποψία, ότι δηλαδή το μηχάνημα είχε κλαπεί. Ο κύριος Τζίτζης είπε: "Πριν δύο συμβούλια είχα κάνει μία ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αν είχε κλαπεί τίποτα από την Σκοτεινή. Νομίζω το συμβούλιο μας ήταν 20-22 Απριλίου και πήρα μία έκθεση ένορκης εξέτασης από τον Γεννίτσαρη Κωνσταντίνο του Δημητρίου στην αστυνομία, αυτή είχε γίνει στις 25 Απριλίου. Δηλαδή το συμβούλιό μας ήταν 22 και εδώ αναφέρει ο κύριος αντιδήμαρχος ότι πράγματι κλάπηκε ένα σφυρί 3/3/17. Εγώ ρωτάω τον κύριο αντιδήμαρχο αν γνωρίζει που βρίσκεται το σφυρί, αν είμαστε κοντά να το βρούμε γιατί είναι ένα εργαλείο του Δήμου στη Σκοτεινή και όχι μόνο. Όλα αυτά έχουν πληρωθεί με λεφτά των δημοτών μας και των φορολογουμένων και φυσικά όταν κάτι το κλέβουν είναι πάρα πολύ σημαντικό. Φυσικά όμως δεν μπορούν να το πουλήσουν γιατί δεν έχει τιμολόγιο. Δεν μπορούν να το πουλήσουν, απλά δεν ξέρω αν έχει βγει έξω από την Αίγινα, αν ξέρετε εσείς ή κάποιος άλλος να μας απαντήσει, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το θέμα".

Λίγο αργότερα στον κύριο Τζίτζη απάντησε ο κύριος Γεννίτσαρης επιβεβαιώνοντας την κλοπή το μηχανήματος: "Σε απάντηση στον κύριο Τζίτζη για την υδραυλική σφύρα, ένα σκαπτικό μηχάνημα το ανταλλακτικό το οποίο αυτό εκλάπη όπως αναφέρατε και εσείς σε ένα χρονικό διάστημα το οποίο ήταν προγενέστερο. Προσπαθήσαμε, πάντα σε συνεννόηση με την αστυνομία, η αστυνομία δεν ήταν απούσα σε όλες τις ενέργειες που είχαμε κάνει, απλώς το έγγραφο το πήρατε στα χέρια σας διότι θεώρησα κι εγώ σκόπιμο ότι πρέπει να γίνει μία μηνυτήρια αναφορά στο θέμα αυτό. Το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, αυτό που λέγεται υδραυλική σφύρα, έχει ξανακλαπεί, δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιο έτος".

Σε αυτό το σημείο ο κύριος Νίκος Πτερούδης είπε το εννέα (2009) και ότι το ξαναβρήκαν στην Σκοτεινή.

"Όσο λοιπόν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, επιτρέψτε μου αυτή την έκφραση, ο σταθμός μεταφόρτωσης στη Σκοτεινή, θα γίνονται και θα ξαναγίνονται κλοπές δυστυχώς. Το έχω βιώσει από την ημέρα που ήρθα εδώ και φωνάζω συνέχεια, ότι πρέπει να γίνει περίφραξη στο σταθμό μεταφόρτωσης. Γίνονται ζημιές, λεηλασίες και δεν είναι το πρώτο".

Ανάλογο έλεγχο με σχετική ερώτηση για οχήματα και μηχανήματα, έχει κάνει ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ήδη από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png