Γαστρονομικός Τουρισμός και Διαδίκτυο. Οφέλη και Προοπτικές.


Με τίτλο "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διαδίκτυο. Οφέλη και Προοπτικές" πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου "Δανάη" ημερίδα με θέμα τον τουρισμό. Την εκδήλωση που αποτελεί δράση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδεία προλόγισε ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Νίκος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία σχολείου τουρισμού, που όπως είπε, πιστεύει ότι θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης η βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν οι ακόλουθες:

"Travel Blogging and the #Foodie Generation" Elena Sergeeva Co-Founder, Travel Bloggers Greece.
"Οι σύγχρονες Digital τάσεις στον Tουρισμό" Γιάννης Καλαφάτης Ιδρυτής ,Chief Digital Officer της C.I.P Media, Εκπαιδευτικός ΙΕΚ Άλφα.
“Η σωστή χρήση του Internet για την αύξηση των κρατήσεων ενός Ξενοδοχείου” Μάριος Κουνέλης CEO Fully Booked.
"Διαδικτυακά εργαλεία γνώσης και πληροφόρησης στον τουρισμό: η περίπτωση του Tourism Press". Παναγιώτα Σουρτζή – Αρχισυντάκτρια Tourism Press.

Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Δήμος Αίγινας και ο Τομέας Τουρισμού των ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας και Πειραιά με την υποστήριξη της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας. Την ημερίδα παρακολούθησε επίσης η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα, μαθητές του ΙΕΚ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού.