Παρέμβαση από δημοτικούς συμβούλους για αντικείμενα που παρέμειναν στην πρώην παιδική χαρά της Αύρας μετά από εκδήλωση.


Την παρέμβαση των Δημοτικών Συμβούλων κυρίων Νεκτάριου Λεούση και Γιάννη Παπαδόπουλου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκάλεσε η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος της πρώην παιδικής χαράς στην περιοχή της Αύρας. Σε αυτόν τον χώρο παρέμειναν για περισσότερο από έναν μήνα, αντικείμενα τα οποία αποτέλεσαν μέρος μίας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε εκεί. Ο φορέας της εκδήλωσης είχε λάβει άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο"χρήσης και αναδιαμόρφωσης δημοσίου χώρου", όμως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τα αντικείμενα αυτά, κυρίως παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, δεν απομακρύνθηκαν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στην πιθανότητα να προκληθεί μία φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με αυτά που ισχύουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, εάν ο δήμος απομακρύνει με δικά του μέσα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο, ο φορέας της διοργάνωσης θα κληθεί να πληρώσει στη συνέχεια το κόστος της απομάκρυνσης.

Το ζήτημα επαναφέρει ένα θέμα που απασχολεί συχνά και τους τόσο τους κατοίκους της Αίγινας (συχνά υπάρχουν έντονες αντιδράσεις) , όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου. Αφορά στην κακή αισθητική εικόνα από την αφισορύπανση, που χρησιμοποιούν ως προωθητική μέθοδο εταιρίες που έρχονται στην Αίγινα και διοργανώνουν θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες, αναρτώντας σε δημόσιους χώρους και αδιακρίτως, κάθε είδους αφίσα ή άλλο υλικό, δημιουργώντας μία εικόνα ασχήμιας σε κεντρικούς - δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Αν αυτό το υλικό δεν απομακρυνθεί ο δήμος καλεί το φορέα της διοργάνωσης να πληρώσει το κόστος της απομάκρυνσής του.

Για το τελευταίο θέμα μάλιστα, αυτό της διαφήμισης σε δημόσιο χώρο, ο Δήμος της Αίγινας έχει μείνει πίσω, καθώς δεν διαθέτει κανονισμό υπαίθριας διαφήμισης, κάτι που θα έβαζε πλαίσια στη ανεξέλεγκτη χρήση των δημόσιων χώρων. Έναν τέτοιο πλαίσιο επεξεργάζεται η Τουριστική Επιτροπή και αναμένεται να αποτελέσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png