Μία ακόμη περίπτωση βεβήλωσης, αυτή τη φορά στην προτομή του Καζαντζάκη.


Μετά τη βεβήλωση της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στην περιοχή της Παναγίτσας, το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε σήμερα μία ακόμη περίπτωση, αυτή τη φορά στην προτομή του Νίκου Καζαντζάκη στη παραλία της Αύρας. Τόσο η προτομή όσο και η βάση της έχουν σημάδια από μαύρο σπρέι. Μάλιστα ένα από αυτά είναι στο σημείο της καρδιάς.

Η Αίγινα που θα είχε κάθε λόγω φέτος, καθώς το 2017 έχει κηρυχθεί "έτος Νίκου Καζαντζάκη" από το υπουργείο Πολιτισμού, να γιορτάζει και να αποδίδει τιμές στον μεγάλο κρητικό διανοητή, που έζησε και δημιούργησε στο νησί, έφτασε στα μισά της χρονιάς χωρίς να έχει πραγματοποιήσει την παραμικρή εκδήλωση. Ο δήμος της Αίγινας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, την πολιτιστική, εκπαιδευτική, ακόμη και τουριστική ώθηση, που θα μπορούσε να προσδώσει αυτή η χρονική συγκυρία για τα 60 χρόνια από το θάνατό του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png