"Του κόσμου τα παράξενα κρασιά". Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τζίτζη στην Αίγινα.


"Του κόσμου τα παράξενα κρασιά", είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της χημικού - οινολόγου κυρίας Μαρίας Τζίτζη, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Antzi Studios στην Πέρδικα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλοι Φιστίκι Φεστ και την προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Στράτος Πανταβός. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η δημοσιογράφος κυρία Κική Τριανταφύλλη.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης ήταν μία οινική εξερεύνηση, σε κρασιά που δημιουργήθηκαν τυχαία η ακόμη και απρόσμενα, κρασιά με διάφορα χρώματα, κρασιά παράξενα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Σε κάποιο σημείο της εισαγωγής του βιβλίου η Μαρία Τζίτζη γράφει: "Όλα τα κρασιά θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν κάποια στιγμή μοναδικά. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μπορεί να αλλάξει ο ρους της ιστορίας και ένα κρασί ανώνυμο να βρεθεί ξαφνικά κι ανέλπιστα στην πρώτη γραμμή της επώνυμης διαφήμισης. Μπορεί ακόμα και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα και γράφοντας από την αρχή μια άλλη, διαφορετική ιστορία", ενώ σε κάποιο άλλο: "Τα παράξενα κρασιά γεννιούνται όταν η φαντασία συνδυάζεται με την ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα, εκτός από αξιοπερίεργα, μπορεί να είναι μοναδικά και εντελώς διαφορετικά".

Η παρουσίαση του βιβλίου στην Αίγινας που προοριζόταν αρχικά μόνο για τους μαθητές της στο ΙΕΚ του νησιού. Ευτυχώς μετατράπηκε σε μία ολοκληρωμένη εκδήλωση με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όσους είναι παραγωγοί ή απλά ενδιαφέρονται για την οινολογία.Η εκδήλωση περιελάμβανε κεράσματα και συζήτηση στον κήπο των Antzi Studios, μέσα σε μία πολύ όμορφη και φιλικά ατμόσφαιρα.