Χωρίς αποκομιδή των απορριμάτων η Αίγινα, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους.


Το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην στους Δήμους, πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης, έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους. Σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί πανελλήνια 24 απεργία. Ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Aegina Portal αφού πρώτα παρουσίασε το πρόβλημα, έκανε έκκληση και ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού, που έχουν τη δυνατότητα να μην βγάλουν έξω τα σκουπίδια τους ή αν πρέπει να τα βγάλουν να προτιμήσουν κάδους που δεν είναι γεμάτοι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Να σημειώσουμε ότι βασικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να κατατεθεί άμεσα από την κυβέρνηση το σχέδιο για οριστική παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους, στον Τομέα της Καθαριότητας, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεων περίπου 10.000 εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους.

Στην Αίγινα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ο σταθμός μεταφόρτωσης της Σκοτεινής παραμένει κλειστός. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί λίγο αργότερα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png