Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αίγινας. Κλειστός ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στην Σκοτεινή.


Κλειστός θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στη Σκοτεινή, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις ανανεώσεις των συμβάσεων περίπου 10.000 εργαζομένων. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αν εφαρμοστεί η απόφαση οι συμβασιούχοι του δήμου της Αίγινας στον τομέα της καθαριότητας κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά ακόμη και να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Η εφαρμογή της απόφασης θα είχε επίσης εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα στην λειτουργία του τομέα καθαριότητας, καθώς ο δήμος της Αίγινας έχει ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό εργαζομένων σύμφωνα με τις διαρκείς ανάγκες του, αλλά και τις έκτακτες της καλοκαιρινής περιόδου.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μίλησε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal η κυρία Ελένη Βαρούτη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας. "Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Οι άνθρωποι ενδέχεται να σταματήσουν τη δουλειά, να χάσουν τα δεδουλευμένα τους μετά την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Γίνεται μία προσπάθεια, όπως σε όλη την Ελλάδα και από τους συναδέλφους εδώ και από τον δήμο να κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εάν φύγουν θα υπάρχει πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας κυρίως και πιστεύω ότι θα βρούμε μία λύση.

Περιμένουμε την απόφαση του 1ου τμήματος του Ελεγκτικού, αλλά παρόλα αυτά διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για την απόφαση αυτή. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου", είπε η κυρία Ελένη Βαρούτη. Ζήτησε επίσης την κατανόηση των κατοίκων της Αίγινας, καθώς λόγω της συμμετοχής στη σημερινή απεργία δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμάτων, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση γίνεται προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους. "Θα θέλαμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο, ένα ψήφισμα που θα ενισχύσει την όλη κατάσταση και την παραμονή των συναδέλφων στη δουλειά", συμπλήρωσε.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχα τέτοια ψηφίσματα έχουν γίνει από πολλά δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα. Τέλος, στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Οδοποιίας και της Ύδρευσης. Μαζί τους βρίσκονται και οι μόνιμοι συνάδελφοι τους, που τους στηρίζουν στον αγώνα τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png