"Εκρηκτική" η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αίγινα.


"Εκρηκτική" είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στην Αίγινα. Όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο νησί, οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των δήμων στο τομέα της καθαριότητας, δημιούργησε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλους όγκους από σκουπίδια, ειδικά στους εμπορικούς και πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "εκρηκτική" λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της διατήρησής της σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του επόμενου τριήμερου. Η δυσοσμία είναι έντονη σε πολλά σημεία.

Αρνητική είναι η εικόνα και για τον τουρισμό, καθώς οι αλλοδαποί τουρίστες που περνούν από τις περιοχές του κέντρου δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης: 1.Τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας και καλεί όλα τα Σωματεία, ακόμα και αυτά που δεν έχουν συμβασιούχους, να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να γενικευτεί ο αποκλεισμός παντού. Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, γιατί παλεύουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. 2. Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Συνεχίζεται κανονικά μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους. 3. Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση. 4. Συνεχίζεται και επεκτείνεται σ’ όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς της χώρας ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α., από τους εργαζόμενους τους, αλλά και με τη συνδρομή των Σωματείων των Δήμων των αντίστοιχων περιοχών. 5. Ο Χ.Υ.Τ.Α. Αττικής συνεχίζει, όπως έκανε από την πρώτη ημέρα της έναρξης των κινητοποιήσεων να διευκολύνει μόνο τα νοσοκομειακά απορρίμματα, των ευαίσθητων κοινωνικά χώρων και των λαϊκών αγορών και μόνον κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης από το αντιπροσωπευτικό Σωματείο του αντίστοιχου Δήμου".