Χαοτική η κατάσταση από τα σκουπίδια στην Αίγινα. Διένεξη μεταξύ συμβασιούχων και μόνιμων υπαλλήλων τα ξημερώματα. Σύσκεψη των εργαζομένων στις 6 μ.μ.


Χαοτική είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση από τα σκουπίδια στην Αίγινα, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στον τομέα καθαριότητας του δήμου για τους συμβασιούχους υπαλλήλους. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως χαοτική, καθώς οι τόνοι των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί και οι θερμοκρασίες mini καύσωνα που επικρατούν στο νησί δημιουργούν ανθυγιεινές συνθήκες και εστίες μόλυνσης. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ένας μεγάλος όγκος των απορριμάτων αποτελείται από χάρτινες συσκευασίες και απορρίμματα σε μαύρες πλαστικές τσάντες από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες συχνά στάζουν λάδια. Η υψηλή θερμοκρασία και το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα απορρίμματα έχουν απλωθεί πέρα από τα κράσπεδα των πεζοδρομιών, δημιουργούν συνθήκες πρόσφορες για ατυχήματα, φωτιά κτλ.

Από την άλλη σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της "Παναγίτσας" σημειώθηκε περιστατικό διένεξης ανάμεσα σε συμβασιούχους και μόνιμους υπαλλήλους του τομέα της καθαριότητας. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αίγινας κυρία Ελένη Βαρούτη, επιβεβαίωσε το περιστατικό για το οποίο όμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Όπως εξήγησε την Παρασκευή έγινε ένα δρομολόγιο προκειμένου να απομακρυνθούν απορρίμματα από τις λεγόμενες "ευαίσθητες" περιοχές, όπως η ιχθυαγορά, το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας. Σήμερα τα ξημερώματα αυτό το δρομολόγιο το εκτέλεσαν συμβασιούχοι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις για ποιο λόγο υπήρξε διένεξη με μόνιμους συναδέλφους τους.

Η τύχη των κινητοποιήσεων στην Αίγινα θα κριθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, οπότε θα υπάρξει σύσκεψη του σωματείου και επικοινωνία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Νεώτερα αναμένεται να υπάρχουν μετά τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι την προσεχή Πέμπτη, που έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, καθώς αυτή ήταν η απόφαση που είχε λάβει η εκτελεστική της επιτροπή.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η πιθανή αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς δεν αποκλείεται το Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας να προχωρήσει σε ψεκασμούς στα σκουπίδια που βρίσκονται στις γειτονιές, αν οι κινητοποιήσεις παραταθούν και η θερμοκρασία ανέβει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png