Αφόρητη παραμένει η κατάσταση από τα σκουπίδια στην Αίγινα.


Οι καιρικές συνθήκες και η πολυήμερη παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους έχουν δημιουργήσει μία αφόρητη κατάσταση. Σήμερα οι μόνιμοι υπάλληλοι στο τομέα καθαριότητας καθάρισαν κεντρικά σημεία, τόσο στο κέντρο της Αίγινας, την παραλία, το λιμάνι όσο και σε συγκεκριμένα σημεία της περιφέρειας όπως στην Κυψέλη. Ωστόσο, ο όγκος των απορριμάτων είναι τόσο μεγάλος, που δύσκολα μπορεί να γίνει μία εκτίμηση για το πότε το νησί θα επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες. Άλλωστε αν δεν αλλάξει κάτι, την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία.

Αύριο θα συνεχιστεί ο καθαρισμός στο κέντρο, ενώ αποκομιδή θα γίνει σε σημεία της Αγίας Μαρίνας, της Σουβάλας και σε σημεία που έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών. Η προσπάθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι να απομακρύνουν τα οργανικά απορρίμματα.

Από την άλλη, από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις πλήττονται σοβαρά από τουριστικές μονάδες μέχρι μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις. Όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα σκουπίδια η κίνηση μειώνεται, ενώ τα παράθυρα και οι πόρτες μένουν ερμητικά κλειστά. Μία ταλαιπωρία χωρίς τέλος για όσους μένουν κοντά σε σημεία με συγκεντρωμένα απορρίμματα. Οι γειτονίες πληρώνουν ένα μεγάλο τίμημα αυτής της κατάστασης, ενώ ο καύσωνας  αναμένεται θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα, δημιουργώντας φόβο για την υγεία των κατοίκων.