Στα ύψη το θερμόμετρο στην Αίγινα. Συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές του νησιού.


Στους 39°C έφτασε χθες το απόγευμα η θερμοκρασία στο εμπορικό κέντρο της Αίγινας, ενώ αντίστοιχα υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες και στα υπόλοιπα σημεία του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας δεν σημειώθηκε το μεσημέρι, αλλά το θερμόμετρο ανέβηκε βαθμιαία κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών και ειδικά μετά τις πέντε το απόγευμα.

Ο υδράργυρος δείχνει ότι θα καταγράψει και σήμερα αυξημένες τιμές στα θερμόμετρα, καθώς όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον στο κέντρο της Αίγινας θα ξεπεράσει τους 40°C τις θερμές ώρες της ημέρας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΣε επικοινωνία με το νοσοκομείο της Αίγινας σήμερα, μετά από σχετική ερώτηση, έγινε γνωστό ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιστατικά θερμοπληξίας, αλλά ούτε και κάποια αυξημένη προσέλευση εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας η εικόνα είναι η ίδια, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν περιστατικά θερμοπληξίας.

Να σημειώσουμε ότι σε λειτουργία θα είναι κανονικά οι κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου Αίγινας. Το Κέντρο Υγείας σε 24ωρη βάση και οι αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό και του Δημαρχείου στην οδό Οινόνης μέχρι της 8 το βράδυ.

Τέλος, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ισχύει για σήμερα Παρασκευή, η Αίγινα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 "Υψηλή". Οι κάτοικοι, οι παραθεριστές και οι εκδρομείς του νησιού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.