Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες έρευνες από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για το αλιευτικό σκάφος "Παναγιώτης".


Νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή του τραγικού δυστυχήματος όπου συγκρούστηκε το υδροφόρο πλοίο "Αίγινα" Ν.Π. 9252 με το αλιευτικό σκάφος "Παναγιώτης" Λ. Αίγινας 1465, ξεκίνησαν οι έρευνες για την εύρεση του αλιευτικού πλοίου που οι δύτες του Λιμενικού Σώματος θα αναζητήσουν στον πυθμένα της περιοχής. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video η λήψη του οποίου έγινε από την ξηρά, οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες και δεν προσφέρονται για κατάδυση. Στην περιοχή βρίσκονται ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μία λάντσα.

Να σημειώσουμε ότι Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα αναφέρει τα ακόλουθα:  "Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό σύγκρουσης του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου “ΑΙΓΙΝΑ” Ν.Π. 9252 με το Αλιευτικό σκάφος “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ” Λ. Αίγινας 1465, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. βορειοδυτικά της Σουβάλας ν. Αίγινας.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η βύθιση του Αλιευτικού, ενώ οι δύο (02) επιβαίνοντες σ΄ αυτό, περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου, χωρίς ωστόσο να έχουν τις αισθήσεις τους, κατά δήλωση του πλοιάρχου.

Το Δεξαμενόπλοιο Υδροφόρο “ΑΙΓΙΝΑ” κατέπλευσε στο λιμένα Αίγινας, όπου από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο ατόμων, ηλικίας 62 και 74 χρονών.

Στην θαλάσσια περιοχή του συμβάντος μετέβη κλιμάκιο στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προκειμένου διενεργήσει  περαιτέρω έρευνα. Παράλληλα, προσωπικό της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4033/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από το Λιμεναρχείο της Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, συνελήφθη ο Πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του Δεξαμενόπλοιου Υδροφόρου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του".

Τέλος, αυξημένη είναι και η κινητικότητα στον λιμενοβραχίονα του "ΚΕ" δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, όπου φαίνεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες στο υδροφόρο πλοίο "Αίγινα" από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος.

[upd] Το σκάφος ολοκλήρωσε τις έρευνές του και επέστρεψε στο λιμάνι της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png