Χωρίς αποκομιδή απορριμάτων έμειναν πολλές περιοχές της περιφέρειας. Χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα του Δήμου. [upd]


Ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Δήμος της Αίγινας έμεινε χωρίς ένα μέρος των οχημάτων του ύστερα από ελέγχους που έκανε σε αυτά η αστυνομία και το λιμεναρχείο. Αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Καθαριότητας βρέθηκαν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ και αυτό αποτελεί ένα γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Αυτό όμως που συνέβη ως αποτέλεσμα ήταν ο δήμος να μην μπορεί να εκτελέσει με πληρότητα το έργο της αποκομιδής, σε μία περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω καλοκαιριού. Το πρόβλημα προέκυψε μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία που η επιβάρυνση του όγκου των απορριμάτων από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήταν εμφανείς στους δρόμους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιφέρεια, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές όπως η Αγία Μαρίνα και δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που επικοινωνούν με το Aegina Portal, καθώς έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση, αφού τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει μεγάλους όγκους. Η αποκομιδή στα περισσότερα σημεία του κέντρου γίνεται τακτικά, όμως στην περιφέρεια το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης είπε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν από τους ελέγχους ξεπεράστηκαν και προσδιόρισε ότι θα χρειαστεί ένα δεκαήμερο για να επέλθει η ισορροπία στην συνολική εικόνα το νησιού. Επέκρινε ωστόσο την στάση πολλών κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, που πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα. Επίσης ζήτησε από τους κατοίκους και τους παραθεριστές το νησιού να μην πετούν αντικείμενα στους κάδους ή γύρω από αυτούς αυτή την περίοδο και να έρχονται σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι τα προβλήματα με το ΚΤΕΟ οφείλονται σε καθυστερήσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ την ακριβώς αντίθετη άποψη είχε εκφράσει ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Βαγγέλης Δέδες.

[upd] Με σημερινή του επικοινωνία στο Aegina Portal ο κύριος Βαγγέλης Δέδες, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ενημέρωσε ότι στο δήμο Αίγινας δεν υπάρχει ανασφάλιστο όχημα. Κάλεσε μάλιστα όποιον το επιθυμεί να ελέγξει τις σχετικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου αποσύραμε από τον τίτλο της δημοσίευση τη λέξη "ανασφάλιστα".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png