Οξύνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών. Τεράστιος ο όγκος των απορριμάτων σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.


Οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης πια συγκέντρωσης των απορριμάτων στην Αίγινα. Οι εικόνες που κατέγραψε σήμερα το Aegina Portal στην Αγία Μαρίνα, τον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Σουβάλας, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού όπως το Λιβάδι, τον Μαραθώνα, τα Βροχεία και τον Φάρο είναι αποκαρδιωτικές. Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν και που αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, είναι αδύνατον ακόμη και να πλησιάσει κανείς από την δυσωδία.

Για την εικόνα των βουνών των σκουπιδιών, που διατηρείται πια για αρκετές μέρες, τόσο επαγγελματίες, όσο και κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, δηλώνουν ότι έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση, ενώ κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης επανέλαβε κάτι που είχε δηλώσει και νωρίτερα στο Aegina Portal, ότι δηλαδή η εκτίμησή του είναι πως η κατάσταση θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα σε ένα δεκαήμερο.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο οχήματα αποκομιδής και δύο τράκτορες (είναι τα οχήματα που μεταφέρουν τα απορρίμματα στον Πειραιά), ενώ τα υπόλοιπα οχήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, λόγω των προβλημάτων για τους τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ που δεν είχαν γίνει, και ακινητοποιήθηκαν μετά από τους ελέγχους που ακολούθησαν ύστερα καταγγελία, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην Αγία Μαρίνα την ώρα του ρεπορτάζ, ένα απορριμματοφόρο προσπαθούσε να κάνει αποκομιδή σε ένα από τα τρία σημεία που έχουν συγκεντρωθεί τόνοι σκουπιδιών.

Το βέβαιο είναι ότι οι λίγοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, κάνοντας διπλές βάρδιες, κάτω από σκληρές συνθήκες, θα πρέπει με δύο απορριμματοφόρα να απομακρύνουν τόνους απορριμάτων.

Όλα αυτά γίνονται στην πιο "ευαίσθητη" για την τοπική οικονομία περίοδο του χρόνου, όπου τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να λειτουργούν με ακρίβεια και χωρίς προβλήματα.