"Υπογραφές" με σπρέι και χαραγμένες βιτρίνες παντού.


Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και σπιτιών στο κέντρο της Αίγινας, η συνεχώς αυξανόμενη τάση να "ζωγραφίζονται" υπογραφές με σπρέι σε τοίχους. Αυτή η πρακτική έχει δημιουργήσει την αίσθηση της υποβάθμισης σε πολλές όμορφες γειτονιές του κέντρου. Ανάμεσα στα "θύματα" αυτής της πρακτικής και το παραδοσιακό σπίτι, κληροδότημα της Γωγώς και Στέλλας Κουλικούρδη, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας.

Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται αυτή η πραγματικότητα σε ορισμένες γειτονιές της Αίγινας είναι τόσο έντονος, ώστε κυριολεκτικά δεν αφήνεται επιφάνεια χωρίς να περαστεί με σπρέι, καταστρέφοντας κάθε έννοια αισθητικής. Οι ιδιοκτήτες κοιτούν με απογοήτευση τους τοίχους και κάνουν λόγο για βανδαλισμό. "Αυτές οι υπογραφές καμία σχέση δεν έχουν με graffiti, τα graffiti συχνά ομορφαίνουν μια υποβαθμισμένη περιοχή, εδώ έχουμε ακριβώς το αντίθετο", είπε κάτοικος που κοιτούσε αγανακτισμένος τον τοίχο του.

Από την άλλη, μάστιγα έχουν καταντήσει για τους καταστηματάρχες τα χαραγμένα τζάμια στις βιτρίνες των καταστημάτων τους. Σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες μιλούν ξεκάθαρα για φθορά ξένης περιουσίας, καθώς το κόστος για την αντικατάσταση τους είναι δυσβάστακτο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png