Εστία φωτιάς προκλήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Βαθυπόταμου. Κατασβέστηκε μετά από άμεση αντίδραση του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας.


Με τρία οχήματα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, επιχείρησε η δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, σε φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασώδη σημείο στην περιοχή του Βαθυπόταμου. Στο σημείο μετέβη και όχημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε πριν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Νίκο Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς στο σημείο του συμβάντος, και μίλησε τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοκίνητο παραθεριστών, που το είχαν αφήσει έξω ή κοντά στην κατοικία τους. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και η φωτιά μεταδόθηκε σε ξερά και θάμνους που υπήρχαν κοντά. Ευτυχώς από την φωτιά δεν κινδύνεψε κάποιος από τους ιδιοκτήτες του οχήματος.

Ο κύριος Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal τόνισε ότι η αντίδραση των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σταθμού ήταν άμεση. Να σημειώσουμε ότι σε κοντινή απόσταση (στην περιοχή Σταυρός στην Παλιά Χώρα) βρίσκεται φυλάκιο του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας. Στο σημείο του συμβάντος πήγε και όχημα από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Στο Aegina Portal μετά την κατάσβεση της φωτιάς δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Ηλίας Γρυπαίος οι οποίοι ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίησή τους.

Σημαντικότατη βοήθεια προσέφεραν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που αντέδρασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο σημείο του συμβάντος την επιχείρηση παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Μούρτζης.