Περιστατικά προσάραξης σκαφών στις περιοχές "Ακρογιάλι", Φάρος και Αιγινήτισσας.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Θ/Γ – Α/Ψ σκάφους ''DREAMAWAY'' σημαίας Αγγλίας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ'' ν. Αίγινας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Στο σημείο κατέπλευσε τα σκάφη ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ'' Ν.Α. 196 και ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135, με τη συνδρομή των οποίων το ''DREAMAWAY'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΝΕΜΟ'' Ν.Π. 10365, στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΡΟΥ'' ν. Αίγινας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στο σημείο κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ'' Ν.Α. 196 (συνοδεία του Τ/Χ ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135), με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ''ΝΕΜΟ'' και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Τέλος η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΑΛΥΨΩ'' Ν.Π. 5685, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΣΑΣ'' ν. Αίγινας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο μετέβη στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , όπου διαπίστωσε ότι το σκάφος βρισκόταν σε πλάγια θέση ημιβυθισμένο, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη στο εν λόγω σκάφος υπήρξε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να πάρει ελαφριά κλίση.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png