Πρόσκρουση του οχηματαγωγού Απόλλων Ελλάς, με το οχηματαγωγό πλοίο Ποσειδών Ελλάς στο κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.


Στην πίσω δεξιά πλευρά του οχηματαγωγού πλοίου Ποσειδών Ελλάς, προσέκρουσε κατά τη διαδικασία της άφιξής του στο λιμάνι της Αίγινας, το επίσης οχηματαγωγό πλοίο Απόλλων Ελλάς. Το Απόλλων Ελλάς προερχόταν από το λιμάνι των Μεθάνων από όπου είχε αναχωρήσει στις 18:00 και το Ποσειδών Ελλάς βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Μετά το συμβάν το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγόρευσε τον απόπλου και στα δύο πλοία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιθεώρησής τους. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές πλοίο Ποσειδών Ελλάς. Οι επιβάτες του Απόλλων Ελλάς προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το πλοίο Φοίβος.

[upd 23:56:55] Για το ίδιο θέμα από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε  Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

"Σύγκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631 , με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 8129, σημειώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Αίγινας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” στο λιμένα Αίγινας, συγκρούστηκε με το προσδεδεμένο ήδη στην προβλήτα “ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ”.
Από τη σύγκρουση των δύο πλοίων δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές φθορές σε αμφότερα πλοία, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας".