Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, επιπέδου 4, αύριο Τρίτη η Αίγινα.


Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές το νησιού, καθώς αύριο Τρίτη ο καιρός δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για δασική πυρκαγιά. Η Αίγινα για αύριο 1η Αυγούστου βρίσκεται σε κατάσταση Κατηγορίας Κινδύνου 4 - Πολύ Υψηλή, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση.

Στην Αίγινα οι έλεγχοι από οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας θα είναι αυξημένοι καθώς ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές του νησιού που είναι οι ακόλουθες:

 Όλο το Β.Α. τμήμα του νησιού από Κουρέντι – Μύλοι - Τσιδράρι
 Δάσος περιοχής Αγίων
 Δάσος περιοχής Αγ. Παντελεήμονα Μεσαγρού
 Δάσος περιοχής Αφαίας
 Δάσος περιοχής Αγ. Μαρίνας, δασικοί δρόμοι Λαφρί – Μεσαγρός – Κάβος.
 Δάσος περιοχής Κύλινδρα.
 Από Λαζαρήδες προς Αγ. Μαρίνα, Γιαννάκηδες
 Από Γιαννάκηδες προς Άγιο Παντελεήμονα και Αλώνες
 Από Σουβάλα προς Αγ. Μαρίνα
 Από Ανιτσαίο προς Πόρτες και προς Αγ. Μαρίνα
 Από Αγιούς προς Μεσαγρό.
 Οι δασικοί δρόμοι Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας (περιοχή Αγ. Νικολάου).
 Η Παλαιά Χώρα
 Η Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και της Χρυσολεόντισσας, σημεία τα οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες προσκυνητές. Στο νησί Μονή, προτείνεται η απαγόρευση πρόσβασης μετά τη δύση του ηλίου και η παραμονή σε αυτό.

Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: 22970 22171 και 22970 29199 (αναγγελία πυρκαγιών).