Φωτιά σε κλειστό εστιατόριο στις Άλωνες, διπλά στο νηπιαγωγείο.


Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε κτήριο, που παλιά λειτουργούσε ταβέρνα, αλλά παρέμενε κλειστή επί σειρά ετών. Για το περιστατικό ενημερώθηκε στις 11 το πρωί ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας που επιχείρησε στο σημείο του συμβάντος με τρία οχήματα. Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς το κτήριο το οποίο δεν είχε ρεύμα και ο εξοπλισμός στο εσωτερικό του ήταν λιγοστός.

Δίπλα στο κτήριο που εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκεται το νηπιαγωγείο των Αλώνων, ενώ από την πάνω πλευρά ξεκινά δασική έκταση. Στο σημείο της φωτιάς επενέβη άμεσα η περίπολος που βρίσκεται στο λόφο της Αφαίας. Την κινητοποίηση και στη συνέχεια την επιχείρηση της πυροσβεστικής παρακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η Αίγινα, λόγω των καιρικών συνθηκών, βρίσκεται σε κατάσταση Κατηγορίας Κινδύνου 4 - Πολύ Υψηλή, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές του νησιού.