Στο λιμάνι της Σουβάλας κατέπλευσε σήμερα το πρωί το υδροφόρο πλοίο "Ιωάννης Λ.", μεταφέροντας νερό για την περιοχή των Αγίων.


Στο λιμάνι της Σουβάλας κατέπλευσε σήμερα το πρωί το υδροφόρο πλοίο "Ιωάννης Λ", μεταφέροντας νερό την ευρύτερη περιοχή των Αγίων, που για μία ακόμη ημέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υδροδότησή της. Το πλοίο με δικό του εξοπλισμό θα συνδέσει τις αντλίες του με τον αγωγό, που βρίσκεται παροπλισμένος στην άκρη του λιμανιού. Πρόκειται για έναν αγωγό κατασκευασμένο από αμιαντοσωλίνες, ο οποίος έχει να λειτουργήσει για πολλά χρόνια, περισσότερο από μία δεκαετία και είναι άγνωστη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Σε κάθε περίπτωση η μεταφορά του νερού θα πρέπει να γίνει με προσοχή, με χαμηλό ρυθμό και πίεση, ώστε να μην υπάρξει κάποια βλάβη στον παλιό αγωγό. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι γνωστό αν το όλο σύστημα θα λειτουργήσει μεταφέροντας νερό στην δεξαμενή και από εκεί στις περιοχές που το στερούνται. Στο λιμάνι της Σουβάλας βρίσκονται από το πρωί ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κύριος Αντώνης Μούρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κύριος Ηλίας Γρυπαίος.