Επανήλθε σήμερα η υδροδότηση στην περιοχή των Αγίων. Ταλαιπωρημένοι οι κάτοικοι από τα πολυήμερα προβλήματα. [upd]


Μετά από αρκετές ημέρες ταλαιπωρίας και προβλημάτων, μέσα σε περιβάλλον καύσωνα, η υδροδότηση στην περιοχή των Αγίων φαίνεται ότι επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Η αποκατάσταση της υδροδότησης προκύπτει τόσο από αναφορές κατοίκων της περιοχής, όσο και από τη διαβεβαίωση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κυρίου Ηλία Γρυπαίου σε επικοινωνία πριν από λίγο, ο οποίος εύχεται "να πάνε τα πράγματα καλά στη συνέχεια". Το γεγονός ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με χθες και την εκτίμησή του ότι η αυριανή ημέρα θα είναι ακόμη καλύτερη έκανε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την ύδρευση, κύριος Αντώνης Μούρτζης.

Πάντως, ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας βίωσαν οι κάτοικοι των Αγίων, μέσα σε συνθήκες καύσωνα και ιδιαίτερα οικογένειες με μικρά παιδιά, είτε άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Υδρολήπτης που επικοινώνησε με το Aegina Portal ανέφερε ότι ενώ ο δήμος πράγματι διέθετε υδροφόρο όχημα, που μετέφερε δωρεάν νερό στους κατοίκους της περιοχής, ήταν μεγάλο σε όγκο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει σε σπίτια που βρίσκονταν σε στενούς δρόμους, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να πρέπει να καλούν ιδιωτικό το οποίο πλήρωναν.

Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη είπε ότι δεν υπάρχει πια κανένα πρόβλημα στην υδροδότηση των Αγίων και πως οι επόμενες μέρες θα πάνε καλύτερα, καθώς μεγάλες ποσότητες νερού πουδιέθεταν οι φιστικοπαραγωγοί για να ποτίσουν τις φιστικιές τους, θα πηγαίνει στους οικιακούς υδρολήπτες, αφού οι παραγωγοί ξεκίνησαν ήδη να μαζεύουν.

Τέλος, η λύση του υδροφόρου πλοίου από την Σουβάλα εγκαταλείφθηκε. Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι από την μία χρειάζονται υποδομές, ενώ από την άλλη υπήρχαν σχόλια που αφορούσαν στις συνθήκες υγιεινής του παλιού αγωγού.

[upd] 20:29:45 Κόπηκε και πάλι το νερό σε υδρολήπτες, στις περιοχές που βρίσκονται ψηλά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png