Ταλαιπωρία και συνεχές μποτιλιάρισμα μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.


Αν και το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, εμφανίζεται με πολύ μεγάλη συχνότητα τα τελευταία Σαββατοκύριακα, ταλαιπωρώντας τους οδηγούς των οχημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς που προσπαθούν να περάσουν. Πρόκειται για το τμήμα της Καποδιστρίου που βρίσκεται μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές. Όταν κλείνει ο παραλιακός δρόμος τις βραδινές ώρες, τα οχήματα που αναγκάζονται να περάσουν από εκεί είναι πολλαπλάσια. Τα οχήματα που κινούνται στον παραλιακό δρόμο Τότη Χατζή, αναγκαστικά θα στρίψουν προς την οδό Φανερωμένης και περνώντας μπροστά από το 1ο Δημοτικό θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Καποδιστρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου.

Από την άλλη τα οχήματα που έχουν "εγκλωβιστεί" μέσα στο κέντρο, μετά το κλείσιμο της παραλίας για τις βραδινές ώρες, θα περάσουν από την οδό Αφαίας και αρκετά από αυτά θα στρίψουν επίσης προς την οδό Καποδιστρίου. Μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές ξεκινά η ταλαιπωρία, καθώς από τη μία δεκάδες οχήματα είναι παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο του κτιρίου, ενώ από την άλλη στο ίδιο σημείο, απέναντι, υπάρχει χώρος που είναι χαρακτηρισμένος ως δημοτικό πάρκινγκ και η έξοδος των οχημάτων γίνεται επίσης ένας βραχνάς για οδηγούς και πεζούς. Τις ώρες της μεγάλης κίνησης δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει πεζός, από οποιοδήποτε σημείο της περιοχής, χωρίς να κινδυνέψει σοβαρά.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος και οι βασικοί κανόνες του ΚΟΚ απλά και εκείνοι απουσιάζουν. Για τους άτυχους μοτοσικλετιστές, που θα εγκλωβιστούν μέσα σε ένα κομβόι από οχήματα που προσπαθεί να περάσει όπως - όπως, ειδικά αν είναι βραδιά με καύσωνα όμως η χθεσινή, θα "πνιγούν" από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Όσο για τους πεζούς, θα στριμωχτούν φοβισμένοι σε όποια γωνία κάποιου ελεύθερου σημείου στην άκρη του δρόμου μέχρι να "περάσει η μπόρα". Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί ξανά και ξανά αρκετές φορές σε όλη τη διάρκεια της βραδινής κυκλοφοριακής αιχμής .

Για τα ΑΜΕΑ και τους συνοδούς τους δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη, καμία απολύτως διέξοδος. Είναι αποκλεισμένοι από τα δεκάδες παράνομα σταθμευμένα οχήματα, που τους απαγορεύουν να περάσουν. Το ίδιο ισχύει για γονείς με μωρά και καροτσάκια, αλλά και για άτομα μεγάλη ηλικίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png