Χωρίς τις αισθήσεις μεταφέρθηκε άνδρας νεαρής ηλικίας στο λιμάνι της Πέρδικας. Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Πέρδικας άνδρας νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, ο άνδρας περισυνελέγη από λάντζα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας συνοδεία μιας λιμενικού και ενός ξένου τουρίστα, που του έκαναν εναλλάξ καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα ο ιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας, που κλήθηκε από την Λιμενική Αρχή Αίγινας προκειμένου να συνδράμει στο περιστατικό. Ο κύριος Δούκας είπε: "Ενημερώθηκα από τον υπολιμενάρχη της Αίγινας περί τις 3 το μεσημέρι, ότι έχει συμβεί ένα ατύχημα και υπάρχει ένα θύμα, ένας αναίσθητος άνθρωπος στην περιοχή του Κλειδιού στην Αίγινα. Αρχικά ειπώθηκε κάποιο θαλάσσιο ατύχημα με ένα ταχύπλοο. Τέλος πάντων, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου.  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα.



Ξεκινήσαμε οπότε με περίμενε ένα φουσκωτό μαζί με έναν λιμενικό στην Παλαιά Προβλήτα της Αίγινας και κατευθυνθήκαμε προς το Κλειδί. Φτάνοντας λίγο έξω από την Μονή εντοπίσαμε θαλάσσιο ταξί το οποίο πήγαινε προς την Πέρδικα και διαπίστωσα ότι μέσα στο θαλάσσιο ταξί είχαν ξεκινήσει να δίνονται σε έναν άνθρωπο αναίσθητο οι πρώτες βοήθειες, δηλαδή είχε ξεκινήσει να γίνεται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Γυρίσαμε το σκάφος κι εμείς, προσεγγίσαμε το θαλάσσιο ταξί. Μπήκαμε μαζί στο λιμάνι της Πέρδικας. Στο θαλάσσιο ταξί επέβαινε μία λιμενικός μαζί με έναν ξένο τουρίστα, οι οποίοι οι δυο τους, συνδυασμένα προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε έναν αναίσθητο άνδρα. Ξεκίνησαν κι εγώ την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Μας φέρανε τον απινιδωτή από το λιμάνι από της Πέρδικας, όπου εφαρμόστηκε πάνω του ο απινιδωτής και συνεχίστηκε η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Εντωμεταξύ έχει φτάσει και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, μαζί με γιατρό του Κέντρου Υγείας, οπότε μεταφέρουμε τον νεαρό άνδρα ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει τις αισθήσεις.

Μέσα στο ασθενοφόρο συνεχίζοντας την προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης φτάνουμε στο Κέντρο Υγείας όπου τελικά διαπιστώνεται ο θάνατός του. Βέβαια ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν ανασυρθεί από την θάλασσα και μέχρι να φτάσει στο λιμάνι της Πέρδικας, είχαν περάσει περίπου 30-40 λεπτά, οπότε πολύ πιθανών η αιτία θανάτου, προφανώς πρέπει να ήταν πνιγμονή, πνιγμός. Ο άνθρωπος ήταν αυτός από την αρχή νεκρός, χωρίς να καταφέρει να επανέλθει ποτέ, παρά τις προσπάθειες που συνέβαλε τόσο η λιμενικός, όσο και ο ξένος τουρίστας, ο οποίος βοήθησε", είπε ο ιατρός κύριος Σωκράτης Δούκας.

Η Πέρδικα και η Αίγινα βρίσκεται για μία ακόμη φορά μπροστά σε ένα γεγονός που την γεμίζει με θλίψη, παραμονή της εορτής της Παναγίας. Το ασθενοφόρο και η κινητοποίηση που υπήρξε το μεσημέρι στο λιμάνι τη Πέρδικας έφεραν μνήμες από το περσινό καλοκαίρι και το τραγικό δυστύχημα της 16ης Αυγούστου, "παγώνοντας το αίμα" όσων βίωσαν ξανά την εικόνα του ασθενοφόρου δίπλα στο λιμάνι σήμερα το μεσημέρι.

[upd] Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι η ανάσυρσή του έχει στο όρμο "Κήποι". Η ανακοίνωση αναφέρει: Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια όρμου «ΚΗΠΟΙ» Αίγινας, 30χρονος.        
Ο ανωτέρω διεκομίσθη  στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png