Εστία φωτιάς στην περιοχή Σφεντούρι. Κατασβέστηκε γρήγορα με συντονισμένη επιχείρηση δύο πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρου.


Άμεση ήταν η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας σε εστία φωτιάς στην περιοχή Σφεντούρι, που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα σε σημείο που βρίσκονται κατοικίες. Η περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από χαμηλή χορτολιβαδική βλάστιση και δέντρα από ελιές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:30. Σε μικρό χρονικό διάστημα, στο σημείο του συμβάντος επιχείρησε πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνοντας ρίψεις νερού. Την περιοχή αρχικά προσέγγισε και Καναντέρ το οποίο όμως δεν έκανε ρίψη και απομακρύνθηκε. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγα λεπτά αργότερα και δεν υπήρχε καμία εμφανής εστία φωτιάς μετά τις 17:50.

Την επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς παρακολούθησε ο υπουργός κύριος Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος δήλωσε στο Aegina Portal ότι η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης κάνοντας click εδώ.

Στο σημείο του συμβάντος στο Σφεντούρι παραμένουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Να σημειώσουμε ότι η ένταση των βορείων ανέμων θα μπορούμε να δώσει γρήγορα διαστάσεις στη φωτιά. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Αίγινα τις τρεις τελευταίες ημέρες, αλλά και αύριο Παρασκευή βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου πολύ υψηλή - επιπέδου 4, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png