Και δεύτερη φωτιά μέσα σε 24 ώρες στο Σφεντούρι. Κατασβέστηκε από δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας.

 
Προτού περάσουν καλά - καλά 24 ώρες από την χθεσινή φωτιά στο Σφεντούρι, μία ακόμη εστία, αυτή τη φορά σε διαφορετική περιοχή, σήμανε συναγερμό λίγο μετά τις 16:00 στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας. Προς το σημείο του συμβάντος κινήθηκαν δύο οχήματα, με τους καπνούς από την φωτιά να είναι ορατοί από την Πέρδικα και άλλα σημεία του νησιού. Η εστία της φωτιάς ήταν μεγαλύτερη τόσο σε ένταση όσο και σε έκταση από την χθεσινή και το σημείο που εκδηλώθηκε κάτω από τον δρόμο. Σημαντική ήταν και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεσή της με ότι μέσο διέθεταν.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η σημερινή φωτιά στο Σφεντούρι ήταν επίσης σε κατοικημένη περιοχή, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την γρήγορη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του μετώπου. Οι βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι είχαν κατά διαστήματα ένταση πέντε μποφόρ.  Λόγω των συνθηκών η εστία πήρε κατεύθυνση προς τη θάλασσα.
 
Στο σημείο το συμβάντος την επιχείρηση της κατάσβεσης παρακολούθησε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κύριος Κώστας Γεννίτσαρης.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης στο σημείο του συμβάντος έφτασε και τρίτο όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι η Αίγινα σήμερα Παρασκευή βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου Πολύ Υψηλή - Επιπέδου 4, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Για αύριο Σάββατο οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού θα πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η κατηγορία κινδύνου για δασική πυρκαγιά είναι Υψηλή - επιπέδου 3.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png