Ανασκόπηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αποκομιδή των απορριμάτων τις τελευταίες ημέρες.


Με εικόνες που καμία θέση δεν έχουν σε ένα τουριστικό νησί, συνεχίστηκε η κατάσταση στην αποκομιδή των απορριμάτων τις τελευταίες ημέρες και το προτελευταίο Παρ-Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Αίγινα. Το κύριο χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί, είναι η συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων από σκουπίδια, που δημιούργησαν εξαιρετικά κακές και αρνητικές εντυπώσεις στους παραθεριστές και σε όσους περνούσαν κοντά σε αυτά.

Η πολύ κακή κατάσταση της αποκομιδής των απορριμάτων στην Αίγινα, παρουσιάστηκε με καθόλου κολακευτικούς τίτλους από μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, δημιουργώντας έναν επιπλέον αρνητικό αντίκτυπο για την τουριστική εικόνα του νησιού. Πρόκειται για μία παράμετρο που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
 
Η μεγάλη επιδείνωση στον τομέα της καθαριότητας και η συγκέντρωση τόνων απορριμάτων, ήρθε μόλις δέκα ημέρες μετά την δήλωση του δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου είχε πει προς το Σώμα ότι: "Η Αίγινα πιο καθαρή από ότι είναι τώρα, δεν υπήρχε ποτέ". Ωστόσο στο μεσοδιάστημα μετά τον δεκαπενταύγουστο το πρόβλημα γιγαντώθηκε και η όποια (μικρή είναι η αλήθεια) βελτίωση υπήρχε την προηγούμενη περίοδο εξανεμίστηκε.
 
Ο παραλιακός της Κυψέλης, αρκετά σημεία της Αγίας Μαρίνας και πολλά ακόμη σημεία της περιφέρειας του νησιού παρέμειναν χωρίς αποκομιδή, φέρνοντας παραθεριστές και κατοίκους  στα όρια τους. Οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων αντιμετώπισαν τις έντονες επικρίσεις των πολιτών, ενώ από το πρόβλημα δεν γλίτωσε ούτε η Πέρδικα. Το απόγευμα της Παρασκευής μαζεύτηκαν τα σκουπίδια με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος και φορτηγού, ο όγκος ήταν τεράστιος. Κάτι αντίστοιχο έγινε και το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή "Κουταλού" στον Μαραθώνα.
 
Μαζί με όλα αυτά γίνεται μία καταγγελία για την αποκομιδή απορριμάτων κατά του δήμου, ενώ οι πληροφορίες οδηγούν στο ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και αλλαγή στην αντιδημαρχία της καθαριότητας.

Δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της καθαριότητας έκανε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Το θέμα θα δημοσιευθεί στη συνέχεια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png